Србија

ПОПАРА СЕ ОПРОСТИО ОД ГЛУМЕ СКОКОМ КРОЗ ПРОЗОР! Мислили су да ће да се УБИЈЕ!

Глумац Зоран Ранкић, који је тумачио лик Попаре у „Срећним људима“, преминуо је у Београду, у 84. години, после дуге и тешке болести у старачком дому.

Глумац је у једном интервјуу, када је већ био у пензији, рекао да му приходи од репризирања серије „Срећни људи“ добро дођу уз пензију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хонорари су нам тада били мизерни. Сећам се да је инфлација пола појела. Сада од реприза ми фино капље уз пензију – рекао је тада глумац за Информер.

Последње године живота посветио је својој другој великој љубави – писању.

– Написао сам и објавио о свом трошку 16 књига – открио је тада Зоран.

Пре двадесетак година, Зоран Ранкић је побегао са опроштајног говора којим су из Београдског драмског позоришта хтели да га испрате у пензију, и то тако што је скочио кроз прозор шминкернице.

„Из БДП-а, кад сам одиграо последњу улогу, нисам желео да чујем отрцану реченицу од управнице, која ме је чекала, да још рачуна на мене. И, да бих избегао ту срамоту, искочио сам из позоришта кроз прозор. Скочио сам с првог спрата. Гардероберка је мислила да ћу да се убијем. Почела је да плаче. Само нисам желео ни са ким да се сретнем. Отрчао сам на трамвај. На огледалу сам написао: ‘Живела слобода’ „,испричао је тада глумац.

Фото: Јутјуб

„Нисам отишао на славље поводом 20 година једне драме у Београдском драмском позоришту. Није то моја кућа, где ме нико не познаје. Мени то није у реду. Носио сам 40 година репертоар. Никад нисам био епизодиста. Кад сам отишао, никад више нисам позван ни за мале улоге. Данас у култури и позориштима воде коло они који су нико и ништа. Никад нисам пожелео да будем управник, већ глумац. Желео сам само да играм“, изјавио је Ранкић једном приликом.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ