Идвајамо Регион

СТИГАО ЈЕ СТРАШНИ СУД: Албанка је пришла са леђа Слободану (12) и монструозно га убила док је возио бицикл

Према оптужници, Веселијева је на најсвирепији начин убила Стојановића

Апелационо веће Суда БиХ другостепеном пресудом повећало је Елфети Весели затворску казну са 10 на 13 година за убиство дечака Слободана Стојановића (12) 1992. на подручју Зворника, потврдила је адвокатица Лејла Човић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У казну ће јој бити урачунато време које је провела у притвору од 24. марта 2017. године, као и време које је провела у екстрадиционом притвору.

Човићева је изјавила да је њен брањеник Сакиб Халиловић ослобођен оптужбе да је у својству команданта Диверзантског вода здружених јединица Липље-Каменица посматрао како је Весели извршила убиство и да је пропустио да предузме мере да извршилац убиства буде кажњен.

Тужилаштво БиХ терети другооптужену Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, Веселијева је на најсвирепији начин убила Стојановића, тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дело, али није ништа предузео да буде кажњена.

Извор: Radiosarajevo.ba/Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ