Србија

ДРЖАВНА СЕКРЕТАРКА МУП ПОКАЗАЛА ШОК ФОТОГРАФИЈУ: Нарко дилер у загрљају лидера СЗС (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Она је, такође, новинарима показала и фотографије на којима се види како Ђилас довози храну у Централни затвор где Дабовић, како је додала, служи затворску казну од шест година.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да лидери Савеза за Србију месецима нападују полицију и оспоравају њене резултате и упитала да ли су разлог сатанизације и криминализације полицијских службеника фамилијарне и кумовске везе Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића са Миланом Дабовићем и Младеном Новаковићем, који су ухапшени због трговине наркотицима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поповић Ивковић је на прес конференцији рекла да жестоки и готово свакодневни напади лидера СзС-а на полицијске службенике и припаднике МУП-а нису случајни и да се дешавају „по шаблону“ када полиција заплени наркотике и ухапси наркодилере.

Она је указала на то да је Служба за борбу против организиваног криминала у септембру 2016.године на Бранковом мосту ухапсила Милана Дабовића, брата Ђиласове невенчане супруге, са 2,4 кг кокаина који, како је рекла, вреди више од стотину хиљада евра.

– У тренутку хапшења возио је аутомобил са „фалш“ таблицама, а око врата имао торбицу Олимпијског комитета у којој је пронађено 2,4 кг чистог кокаина који је реткост – рекла је Поповић Ивковић и показала новинарима видео снимак Дабовићевог хапшења.

Она је, такође, новинарима показала и фотографије на којима се види како Ðилас довози храну у Централни затвор где Дабовић, како је додала, служи затворску казну од шест година.

Поповић Ивковић је приметила да Ðилас прети како ће укинути жандаремерију, да се залаже за смањење плата полицијаца и затварање полицијских станица и да напада српску полицију увек када се, како каже, „такне у осиње гнездо“ и помену његови милиони.

Она је поставила питање и о спекулацијама, које су се, каже, појавиле у јавности последњих дана, да је Младен Новаковић Тоцило, који је недавно ухапшен у Младеновцу са 77 кг хероина, кум лидера Двери Бошка Обрадовића и упитала какве везе има Обрадовић има са њим.

– Да ли има везе то што серијал Бошка Обрадовића у Скупштини Србије о криминалним круговима у МУП-у креће од 14.новембра, дан пошто је ухапшен Тоцило – упитала је Поповић Ивковић.

Она је изнела податке да су припадници МУП-а у 2018.години запленили 11 тона различитих наркотика, а од почетка ове године скоро седам тона наркотика.

Према њеним речима, овогодишњи резултат заплене дроге већи је него збирни резултат свих заплена у 2008, 2009, 2010 и 2011.години.

Истакла је и да су резултати српске полиције запажени и у бројним међународним акцијама и издвојила две такве – са полицијама Шпаније и Велике Британије у којој је заплењено 800 кг чистог кокаина.

У акцији са Европолом и другим полицијама, како је додала, заплењена је тона кокаина, одузето два милиона евра, ухапшено 16 лица, од којих два у Србији.

Председник Србије Александар Вучић вечерас у 21:55х се хитно обраћа поводом заједничке фотографије Драгана Ђиласа и осуђеног нарко дилера Милана Дабовића.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ