Идвајамо

ЛАЗАНСКИ УПУТИО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ: У току је опасан покушај да се у СРБИЈИ ИЗАЗОВЕ ХАОС!

Добро испланирана кампања против српске војне индустрије

Мирослав Лазански, из позиције некадашњег војно-политичког коментатора и дугогодишњег познаваоца светских токова трговине наоружањем и војном опремом проговорио је о прљавој кампањи која се већ дуже време води против српске војне индустрије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све што Србија ради везано за трговину оружјем и војном опремом је потпуно легално и једна смо од пет земаља у свету по транспарентности у овој области – каже Лазански, уз опаску да га упркос томе ни мало не чуди кампања против српске војне индустрије.

Лазански истиче да је српска војна индустрија у великом успону последњих година и да је управо зато постала мета.

– Не продајемо ми више само метке, већ постајемо озбиљан играч јер на светско тржиште оружја сада пласирамо модерне сложене системе наоружања. Таква српска војна индустрија постаје трн у оку конкуренцији, не само у региону него и у свету – каже Лазански и додаје:

– Отуда разлози за све жешћу кампању, измишљене оптужбе и афере, са само једним циљем – да се наша војна индустрија потисне на тржишту, прогласи црном овцом, како би неки друге компаније из региона, које нуде сличне прозводе, заузели њену позицију.

Лазански напомиње да и америчке команије које се баве производњом и продајом наоружања имају исти интерес, је Србија има далеко лакши пролаз код земаља чланица покрета Несврстаних, још из периода бивше СФРЈ.

Говорећи о делу опозиције који фабрикује афере у вези са трговином оружјем, Лазански сматра да је реч о још једном покушају да се изазове хаос у земљи.

– Њима очигледно иде у прилог да домаће војне фабрике пропадну, да радници остану без посла и ето ти хаоса. Зато користе сваку прилику па и тренутно стање у свету области трговине оружјем – уверен је Лазански.

Код нас је опозиција подигла фрку око продаје нашег оружја Авганистану. Та држава није ни под каквим санкцијама, наглашава он.

– Авганистану оружје продају и Американци и Руси. Руси су им пре три године продали 10 хеликоптера Ми-17. И шта је ту спорно? – пита Лазански.

Извор: Информер/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ