Србија

ОСУЂЕН ВОЗАЧ АУТОБУСА КОЈИ ЈЕ УДАРИО ДЕУ ЂУРЂЕВИЋ: Ево каква казна га чека

Фото: Инстаграм принтскрин

Бојан Јовановић, возач аутобуса који је зимус тешко повредио водитељку Пинка Деу Ђурђевић, закључио је споразум са Првим основним тужилаштвом у Београду, према којем је признао кривицу за условну казну затвора.

Према споразуму, Јовановић је пристао да буде осуђен на условну затворску казну од годину дана затвора са роком провере од три године, као и на меру безбедности забране управљања моторним возилом „Д“ категорије од једне године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Споразум је закључен у понедељак, 9. децембра и прослеђен је Првом основном суду у Београду на преиспитивање и прихватање.

Јовановић је признао извршење кривичног дела „тешко дело против безбедности јавног саобраћаја“.

Он је возећи аутобус налетео на водитељку 7. фебруара око 6 часова код београдске болнице „Др Драгиша Мишовић“ и тешко је повредио, тако да јој је малтене била откинута рука.

У информацији тужилаштва објављеној на сајту, подсећа се да је током доказног поступка тужилаштво саслушало окривљеног, испитало оба оштећена која су задобила телесне повреде у саобраћајној незгоди и да они нису истакли имовинскоправни захтев према окривљеном, као и све сведоке очевице саобраћајне незгоде.

Прибавило је видео запис и повредне листе за оштећене, као и извештај јавних предузећа у вези са оштећењем на коловозу.

Такође је урађено је саобраћно-техничко вештачење на околности узрока настанка и просторно-временске анализа предметне саобраћајне незгоде, на које бранилац окривљеног није имао примедбе, указало је тужилаштво.

Јовановић је у марту детаљно изнео своју одбрану, када је за несрећу окривио клизав коловоз, на који се излила вода која је заледила и спречила аутобус да се заустави на време, иако је почео да кочи на време.

Сматрао је да је аутобус који је возио био уредан и да је кочиони систем био исправан.

Изразио је жаљење због свега што се догодило, напомињући да се више пута распитивао за стање повређене водитељке која је том приликом задобила тешке телесне повреде.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ