Свет

СКАНДАЛОЗНО: Радница је укрцавала путника и рекла СРПСКА ГО*НА, а онда није знала шта је снашло

Фото: јутјуб

Нови случај дискриминације на националној основи потреса ових дана мађарску компанију „Wизз Аир“: Након што је шалтерска службеница на гејту једног од европских аеродрома нашу држављанку назвала „спрко го*но“, уследила је и званична притужба компанији.

О чему се ради?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, директор Института за европске послове Наим Лео Бешири на друштвеним мрежама објавио је статус у ком наводи да је његова сапутница 3. фебруара, на крајње непријатан начин, била заустављена пред улазак у авион поменутог превозника.

Према његовим речима, затражено јој је да доплати 25 евра за пртљаг, јер јој у супротном неће бити дозвољено да се укрца. Након тога, уследио је погрдни коментар.

„Српска го*на“, рекла је шалтерска службеница запослена у „wизз Аир“-у својој колегиници, описујући понашање путнице. Службеница је то рекла довољно гласно да и Бешири и путница јасно чују погрдну квалификацију, иначе изречену на немачком језику.

Danas sam i zvanično podneo pritužbu Wizz Air na komentar njihove službenice Dragane na aerodromu u Beču da smo "Srpska…

Posted by Naim Leo Beširi on Friday, February 7, 2020

– И реаговао сам на лицу места, али није било повратне реакције. Није проблем у доплати за пртљаг, већ у односу према путницима. Захтевао сам да ми кажу своја имена како бих могао да се жалим. Једна од радница је одбила да ми каже име, док је она која је наплаћивала пртљаг носила картицу с именом Драгана. Након наплате она је изговорила увреду на немачком језику – каже за „Блиц“ Бешири.

Он је упутио жалбу авио-компанији у којој је објаснило шта се догодило на аеродрому, очекујући да ће адекватно да реагују, међутим, одговор који је добио није био задовољавајући.

– Одговор на мејл ми је стигао кроз сат времена и једино што су рекли јесте да им је жао што сам се нашао у таквој ситуацији. То је доказ да компанија није имала никакву намеру да испита инцидент и да одговорне санкционише. Након тога ми је стигао мејл да је проблем решен, што је далеко од истине – додаје он.

С обзиром на то да ова компанија има седиште и у Београду, Бешири је упутио притужбу повереници за заштиту равноправности јер је, како каже, „дискриминација на основу тога одакле долазите недопустива“. Уколико проблем не буде могуће решити на овај начин, следећа опција је тужба.

– Након што сам објавио шта се десило, јављали су ми се људи који су ми саопштили да није први пут да се овако нешто дешава са авио-компанијама, а само је једна особа прошле године успела да добије компанију на суду – закључује Бешири.

У међувремену, одељење задужено за друштвене мреже ове авио-компаније огласило се у одговору на Беширијеве твитове у којима се налази његова преписка са компанијом, те су га замолили да исте обрише.

„Блиц“ је покушао да сазна да ли је пријављена радница добила неку врсту казне, или је, пак, ослобођена дисциплинске одговорности, али нико из медијског тима „Wизз Аир“-а није одговорио на наша питања.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ