Србија

АНА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА! Србија ће донирати Албанији два милиона евра помоћи! Ево о чему се ради!

Србија ће донирати Албанији два милиона евра помоћи за санирање последица прошлогодишњег земљотреса, изјавила је премијерка Ана Брнабић и истакла да је то и порука за заједничку будућности и другачије односе.

Брнабић је у Бриселу, где је организована Међународна донаторска конференција „Заједно за Албанију“, казала да Србија жели да покаже солидарност и подршку албанском народу после јаког земљотреса у новембру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Много смо радили на стабилизацији у региону и бољем повезивању. Драго ми је што је Албанија пристала и на ‚мини шенген‛ иницијативу. Ово је још један начин да покажемо да смо ту за све наше партнере, за све грађане из региона и онда када је тешко и када је невоља“, рекла је Брнабић.

Премијерка се састала и са шефицом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, председником Европског парламента Давидом Сасолијем, а имала је и радни ручак са комесаром за проширење Оливером Вархеијем. Брнабић је оценила да су ти разговори били веома добри и истакла да су сви похвалили напредак Србије.

„Са председником Европског парламента смо се договарали да одмах након избора посети Србију и нови сазив парламента, што је доста добро за нашу даљу европску перспективу. Са председником ЕК је био веома конкретан разговор око напретка Србије и посвећености нове Европске комисије агенди проширења“, рекла је Брнабић.

Председница Владе Србије каже да је захвалила шефици Европске комисије која је, наводи, отворено причала о томе колико је Западни Балкан важан за ЕУ и колико је важна агенда проширења.

Како истиче, нова ЕК ће наставити да инсистира на томе да без Западног Балкана Европска унија није комплетна.

Хрватска донира милион евра

Хрватска ће на међународној донаторској конференцији за помоћ Албанији донирати милион евра за обнову инфраструктуре у здравству и образовању, објавио је хрватски премијер Андреј Пленковић. Он је додао да је то одлучила хрватска влада на седници одржаној 13. фебруара.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ