Свет Србија

ОРБАН ЗАПАЊИО СВЕТ! Открио шта чека Србију и све остале! Миграције су организована инвазија на Европу

Мађарски премијер Виктор Орбан – једини шеф државе у Европи који је био спреман да предузме било какве стварне акције како би зауставио актуелну мигрантску инвазију на Европу – у четвртак је говорио о све већем мигрантском притиску на мађарску јужну границу.

Након рутинске провере мађарске границе са својим словачким колегом Петером Пелегринијем, Орбан је рекао да су мађарске власти почеле да се припремају за очекивано повећање броја организованих каравана миграната који покушавају да уђу у земљу илегално како се побољшавају временске прилике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током импровизоване конференције за штампу, премијер Орбан је искористио прилику да изрази захвалност за подршку Словачке, рекавши: „Ово је мукотрпан посао који бисмо тешко спровели без помоћи и наших савезника“.

Орбан је такође искористио прилику да исмева лажне, међународне медије због приказивања изобличене слике тренутне миграционе кризе која једноставно не одговара објективној стварности, тврдећи да 95 одсто новопристиглих миграната чине војно способни мушкарци .

„Забрањено је тако говорити у Европи, али ово је организована инвазија“, рекао је Орбан.

До сада је више од 5.000 миграната покушало да уђе у Мађарску илегално, а многи од њих су се појавили у великим организованим групама.

Мађарски премијер је тврдио да мигранте подржавају организације које тврде да су „хуманитарне“ невладине организације, али које делују попут група за кријумчарење људи. Те организације имају значајна финансијска средства и значајне логистичке могућности, додао је Орбан.

Он је такође споменуо да је мађарска тајна служба помно надгледала ситуацију и да је из података које је добила јасно да илегалној миграцији помажу „организације за трговину људима, које себе називају невладиним организацијама, као и неидентификоване тајне службе“.

Раније током месеца, мађарска погранична полиција успела је да заустави групу од 71 мигранта који су провалили у рањиви део граничног прелаза са Србијом.

Прошле недеље је Глас Европе јавио да је српска полиција одвезла 500 до 700 илегалних миграната из Африке и са Блиског Истока назад у азилантске центре у Србији, након што су их сакупили на граници.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ