Свет

УЗБУНА У ТУРСКОЈ: Ердоган затвара границе са Ираном

Турска и Ирак ће затворити границе са Ираном у знак предострожности како би се спречила могућност ширења коронавируса. У Ирану су до сада пријављена 43 случаја заразе.

Сви ауто-путеви и железничке линије бити затворени данас од 17 часова, а привремено ће бити обустављени и летови из Ирана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осам особа преминуло је у Ирану од последица коронавируса, што је највећи број забележених жртава изван Кине.

Ирачки гувернер Мусена ет-Темими навео је да су након састанка с кризним одбором, који је успостављен за борбу против коронавируса, одлучили да продуже забрану уласка иранских држављана у Ирак.

Првобитно је забрана ступила на снагу 20. фебруара. Одлучили су да је продуже с тим да је у наредна три дана заустављен и проток роба преко царинских прелаза на истоку земље.

Темими је напоменуо да је одлука донесена у циљу бољег медицинског надзора над Ирачанима који су се вратили из Ирана.

Постепено, Иран је све више у изолацији због вируса.

Како би спречиле ширење коронавируса, иранске власти предузеле су додатне мере – у бројним покрајинама обустављена је настава у школама, обустављене су све културне манифестације, а турбета и музеји су затворени за посете.

Отказани су и испити на универзитетима.

У Техерану грађани користе маске и рукавице, како би се заштитили од вируса. Средства за дезинфекцију као што су гел за руке, маске и друга средства све је теже пронаћи у апотекама.

Министарство здравства је саопштило како ће се маске ​​бесплатно делити становништву и да ће због тога фабрике које производе маске радити у пуном капацитету, 24 сата.

Улица Вали Аср у Техерану, која је једна од најпрометнијих у граду и позната по гужвама током целог дана, ових дана је пуста.

Извор: Курир.рс/Танјуг/Анадолија

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ