Србија

СТРАВИЧНО! Вашингтон поставио ултиматум Београду! Ево шта се дешава!

Забринутост Стејт департмента због руске војне опреме

Амерички Стејт департмент позвао је данас све савезнике и партнере да одустану од трансакција са Русијом које би могле да доведу до увођења санкција по Закону о супростављању америчким противницима кроз санкције (ЦААТСА)“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако је Стејт департмент одговорио на питање шта мисли о испоруци првог дела руског противваждушног ракетног система „Панцир С“ Србији.

У разговору са високим владиним званичницима више пута смо изразили забринутост због куповине руске војне опреме од стране Србије, укључујући и куповину система Панцир – навео је портпарол Стејт департмента.

Из Европске уније је претходно саопштено да је за напредак на путу евроинтеграција, „потребно да Србија усагласи своју спољну политику са спољном политиком Европске уније, у складу са преговарачким оквиром“.

– Влада Србије је интеграцију у Европску унију означила као стратешки приоритет државе. Очекујемо да се Србија понаша у складу са обавезама које је преузела – саопштио је Петер Стано, портпарол високог представника за спољну политику и безбедност ЕУ Жозепа Бореља.

Договор о куповини руског ракетног система „Панцир С“ Србија и Русија су постигле током заједничке војне вежбе „Словенско братство“ одржане октобра 2019.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ