Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАРОДУ! Неће бити никаквог разговора све док…

Суштинских разговора са Приштином нема и неће бити док не укину таксе, поручио је председник Србије Александар Вучић из Вашингтона.

Вучић је говорио на АИПАЦ конференцији, а претходно се састао са замеником помоћника државног секретара САД и специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Разговарали смо о свим важним питањима из региона, Америка показује све већу заинтересованост за проблеме које имамо. Овде имам важне састанке, имам велика очекивања. Наравно, најважнији догађај је вечерашњи говор због којег имам и трему, али и велику одговорност што ћу се обратити на овој конференцији. Ту никада није говорио ни српски председник ни српски премијер, до сада за нас ту није било места. То је најјача лоби група, ми ћемо показати које смо ствари урадили, знамо са чиме долазимо, даћу све од себе“, рекао је Вучић.

Он је говорио и о састанку са Метјуом Палмером.

„Господин Палмер се слаже са господином Гренелом да таксе морају бити укинуте у потпуности. Суштинских разговора са Приштином нема и неће бити док не укину таксе. Ми можемо да говоримо о било чему, можемо да се срећемо, али нема суштинских разговора о важним питањима. Овде се суочавамо и са кампањом коју су Албанци повели преко филма једног Хрвата где се Срби представљају као злочинци током Другог светског рата. Они тај филм пуштају сутра и покушавали су на све могуће начине да спрече да се глас Србије чује на АИПАЦ-у, ја ћу дати све од себе да нас представим у најбољем могућем светлу“, нагласио је Вучић.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ