Свет

ВЕЛИКА ТУГА! Преминуо познати водитељ

Водитељ, чији дубоки глас и сјајни интервјуи су постали неотуђиви део поп-културе, започео је 1994. године овај пројекат.

Славни водитељ Џејмс Липтон, познат због шоуа „Инсајд д екторс студио“ који је угостио најпознатија имена из света филма, преминуо је у 93. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о одласку Липтона пренела је „Овејшн ТВ“, која тренутно приказује управо ту емисију. Водитељ, чији дубоки глас и сјајни интервјуи су постали неотуђиви део поп-културе, започео је 1994. године овај пројекат.

Концепт интервјуа био је тет-а-тет, а у публици су били студенти глуме, с обзиром да је то био заједнички подухват две установе, „Екторс студио“ и „Њу Скул“.

Велика имена продефиловала су на позорници са Липтоном, међу којима су Пол Њумен, Барбра Стрејсенд, Мерил Стрип, Дастин Хофман, Кевин Спејси и многи други.

Чак је лист „Лос Анђелес Тајмс“ једном приликом рекао за Липтона да је „водитељ који би могао да доведе на интервју било кога“.

Липтон је иначе родом из Детроита, који се у једном тренутку током живота преселио у Њујорк како би постао глумац. Током каријере глумио је у неколико позоришних представа и „сапуница“, а у једном тренутку је писао и сценарио за те ТВ серије.

Овај водитељ је током каријере 20 пута номинован за Емија.

Извор: srbijadanas.com/Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ