Свет

ДРАМА ЗБОГ МИГРАНАТА СЕ НАСТАВЉА! Турска полиција напала грчку!

На граничним прелазима настао је хаос, све је више сукоба, насиља.

Један грчки портал пренео је видео-снимак, наводећи да се на њему види како турска полиција баца сузавац са своје стране границе на грчке колеге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сузавац је, наводно, бачен са турске стране границе у Евросу током сукоба грче полиције и миграната који насилно покушавају да пређу из Турске у Грчку.

Грчке власти, које су објавиле видео, навеле су да турска полиција станиционирана 40 метара од грнаице је користила бацач граната за испаљивање сузавца у тампон зону.

Корисници Твитера коментаришу: „Ово је објава рата“, али и „Ово су лажне вести, где су онда мигранти?“

Грчка јутрос испалила сузавац на мигранте

Грчке власти испалиле су јутрос сузавце и омамљујуће гранате како би одбиле навалу миграната који желе да уђу у земљу из Турске, а након сто је Турска изјавила да ће отворити своје границе за све оне који желе да је пређу, преноси Тањуг.

Сукоби су настали близу пограничног села Кастаниес, дуж ограде на гранци са Труском, која прати копнену линију до реке Еврос. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган прошле седмице је рекао да ће отворити границу и пустити све оне који желе да је пређу, што је довело до тога да се ка Европи запуте хиљаде миграната.

Извор: Б92/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ