Србија

ОВО ЋЕ ОДУШЕВИТИ СВЕ СРБЕ! Вучић се огласио: Немачки гигант стиже у Србију!

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће сутра бити положен камен темељац за изградњу фабрике и развојног центра немачке компаније „Бросе“ у Панчеву и истакао да ће њени радници имати просечну плату од 1.900 евра.

„То је фабрика какву смо сањали у Србији, пошто ће просечна плата бити 1.900 евра“, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду, где је данас положен камен темељац за изградњу нове фабрике компаније „Бари Калебо“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уговор за инвестицију немачке компаније Бросе, вредну више од 180 милиона евра, којом је планирано отварање 1.100 радних места у Панчеву, потписан је крајем новембра 2019. године.

Вучић је рекао да ће та, још једна од нових фабрика у Војводини, много значити.

„Банат сада подижемо“, нагласио је Вучић и додао да је, са друге стране, Срем далеко изнад, не рачунајући Нови Сад, као и да је стопа незапослености у Руму, Инђији, Пећинцима, Пазови и другим испод пет одсто.

„То нам је потребно и за Банат и Бачку и на томе ће се радити“, поручио је Вучић.

Како је најавила компанија Бросе, свечаности у Панчеву ће присуствовати технички директор компаније Томас Шпанглер и власник Мајкл Сточек. У тој фабрици ће се производити модули вентилатора за хлађење мотора за системе управљача и пумпе за уље, као и електронике.

Компанија Бросе је, иначе, четврта по величини породична компанија на свету која снабдева аутомобилску индустрију. Развија и производи мехатроничке системе за аутомобилска врата и седишта, као и електричне моторе и електронику, између осталог, за системе управљача, кочнице, мењаче и хлађење мотора.

Око 26.000 радника на 64 локације у 24 земље, остварује промет од 6,2 милијарде евра, а свако друго возило у свету, како наводе, садржи бар један Бросе производ.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ