Србија

ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА: Погинула позната водитељка

Вест о њеној смрти посебно је растужила оне који су знали да је у питању жена која је обележила почетак историје овог радија

СНЕЖАНА (70) Којовић из Чачка, прва спикерка Радио Краљева, погинула је у среду код Фекетића, близу границе са Мађарском, код Хоргоша, пише портал Круг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест да је жена из Чачка, путница комбија, вршачких регистарских ознака, погинула 4. марта око 14 часова, када је возило из још неутврђених разлога ударило у заштитини стуб, слетело са ауто пута и преврнуло се, посебно је растужила оне који су сазнали да је у питању жена која је обележила почетак историје Радио Краљева.

Снежана, тада још Цвијовић, била је прва спикерка Радио Краљева. Још 1970., на општејугословенској аудицији за спикере Радио Краљева, Снежана је била проглашена најбољом од свих конкуренткиња (било их је више од 100 из свих република, сем Македоније и Словеније, бивше СФРЈ). У жирију су биле легендарна спикерка Радио Београда Драга Јонаш и Нада Андрејић, лектор-акцентолог.

Снежану те 1970. у Краљеву нико није познавао. Она је, прочитавши конкурс у листу „Политика“, у то време дистрибуираној широм СФРЈ, послала своју пријаву.

Радећи дуго на Радио Краљеву, Снежана Којовић је стекла многе своје обожаваоце. Многи су је слушали пажљиво и учили се изговору.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

Извор: krug.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ