Идвајамо Православље

Да се сачувате од злих враџбина, СВАКИ ДАН читајте ОВУ МОЛИТВУ

МОЛИТВА светом великомученику НИКИТИ ће вам помоћи да се сачувате од злих враџбина а за успешан порођај и рађање здраве деце читајте цео Акатист

О, велики мукотрпниче Христов и чудотворче, великомучениче Никита!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Светој и чудотворној икони твојој притичући, подвиге и чудеса твоја и велико састрадање твоје са људима славећи, молимо ти се усрдно:
покажи нама грешнима и смиренима свето и многомоћно заступништво твоје,

јер гле, због грехова наших немамо слободу деце Божије да за потребе своје Господа и Владику
нашег смело молимо,

него тебе као благопријатног молитвеника пред њим предлажемо и за твоје заступништво вапијемо:

испроси нам од Господа дарове који су на добро душа и тела наших:
веру праву, несумњиву наду у спасење, нелицемерну љубав према свима, у искушењима срчаност,

у злострадањима трпљење, у молитвама постојаност, душа и тела наших здравље, плодородност земље,

благорастворење ваздуха, задовољење животних потреба, мирно и благочестиво живљење на земљи, хришћански крај живота и добар одговор на Страшном суду Христовом.

И још, о мукотрпниче Христов, у Цара небеског измоли земљи нашој мир, здравље и спасење, над непријатељима победу и премоћ, благоустројење, спокојство и благостање.

Христољубивој војсци буди саборац и помоћник противу непријатеља, и свима људима православним покажи свето заступништво твоје: болне исцели, тужне утеши, онима што су у невољама помози.

О, угодниче Божији и мучениче дуготрпељиви, немој заборавити свету обитељ твоју и све монахиње и мирјане што у њој живе и подвизавају се, но им помози да у смирењу и трпљењу носе јарам Христов и од свих их невоља и искушења милостиво избави.

Све нас ка тихоме пристаништу спасења приведи и удостој нас да светим молитвама твојим постанемо наследници пресветлог Царства Христовог, да славимо и опевамо велике милости Оца и Сина и Светога Духа, Бога Коме се у Тројици узноси слава и поклоњење, и заступништво твоје свето у векове векова.

Амин.

 

Извор: Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ