Србија

ВУЧИЋ ОБЈАВИО ВЕСТ ДАНА: У Србију стиже немачка компанија, плата 900 евра, посао за 1100 радника

Фото: јутјуб

Лепе вести

Председник Србије Александар Вучић присуствује данас церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике и развојног центра компаније Бросе у Панчеву, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изјаве за медије

Председник Србије се обраћа присутнима:

– Велико хвала, али је ово стварно једна од најважнијих вести, поготово за град Панчево, ово ће донети и брдо инвестиција и у самом граду. Још једанпут вам велико хвала и желим вам добродошлицу, веома сте важни за Србију. Ово је ваша кућа. Услове вашег пословања никада нећемо погоршавати. Радићемо само на смањењу обавеза у будућности, нагласио је председник Вучић.

– Ово је једна од најбољих ствари која се Србији догодила у последњих 50 година, не само у Панчеву и Банату, него и у Београду и Србији… За ово живите, за ово радите, ово сањате… Поносам сам на то, драги пријатељи… – казао је Вучић да ће у прво време плата обичног радника у фабрици Брозе бити 750 евра, а инжењера 1.500 евра и тако до потпуне имплементације 2026. године, када би фабрички просек требало да буде 1.900 евра.

View this post on Instagram

"Velika i divna vest za celu Srbiju! Brose za nas znači dodatni izvoz od 450 miliona evra, znači 1.100 radnika koji će imati priliku da zarađuju za sebe i svoju porodicu. Ovo je jedan od najvažnijih koraka koji smo napravili. Za ovo živite, za ovo radite! Ovo je jedna od najboljih stvari koja se Srbiji dogodila u poslednjih 50 godina. Jedna od fabrika koja će da menja sve i ne samo u Pančevu i ne samo u Banatu već će pozitivno da utiče i na stvari u Beogradu i celoj Srbiji. To samo govori o značaju ove kompanije. Ponosan sam što će da rade u našoj prelepoj zemlji. Ovde će biti jedan od centara naše pameti. Ovde ćemo da razvijamo nove tehnologije. Odavde ćemo i da rastemo, da učimo i da pokrećemo celu zemlju!" – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike i razvojnog centra kompanije Brose u Pančevu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

– И Словачка нам је изузетан пријатељ, не тражите друге локације… Кад будете хтели да подижете нову фабрику, ми у Србији имамо пуно локација – рекао је Вучић нагласивши захвалност и немачкој влади и немачким компанијама које у Србији запошљавају 65.000 људи.

– То је фабрика какву смо сањали у Србији, пошто ће просечна плата бити 1.900 евра“, рекао је Вучић јуче у Новом Саду, рекао је председник Вучић.

Немачка компанија раније је саопштила да свечаности присутвује технички директор компаније Томас Шпанглер и власник Мајкл Сточек.

-То је фабрика какву смо сањали у Србији, пошто ће просечна плата бити 1.900 евра – рекао је Вучић јуче у Новом Саду.

Из компаније су чули доста тога о образовању наших људи и пожртвованости и о томе како смо посвећени послу, зато су одабрали нас.

СРБИЈА ЛИДЕР У РЕГИОНУ

Незапосленост у Србији је смањена за више од 50 одсто, односно са 700.000 на 300.000 незапослених. Просечна зарада увећана је са 350 на 515 евра, а минимална зарада повећана више него дупло и сада уместо некадашњих 15.000 износи више од 30.000 динара. У србији су све више доступни и боље плаћени послови, попут 15.000 радних места отворених у ИТ индустрији за која могу конкурисати сви са потребним квалификацијама. Србија је лидер у региону по приливу страних инвестиција, а по смањењу броја незапослених и годишњем расту БДП-а, налази се у самом европском врху. Поред тога, сарадњом са истоком и западом, а нарочито са Русијом, Кином, УАЕ и Турском, наша земља је обезбедила себи учешће у бројним капиталним пројектима, попут „Турског тока“ који ће грађанима обезбедити јефтинију и еколошки чисту енергију.

Уговор за инвестицију немачке компаније Бросе, вредну више од 180 милиона евра којом је планирано отварање 1.100 радних места у Панчеву, потписан је крајем новембра 2019. године.

У фабрици ће се производити модули вентилаторе за хлађење мотора за системе управљача и пумпе за уље, као и електронике.

Компанија Бросе је, иначе, четврта по величини породична компанија на свету која снабдева аутомобилску индустрију.

Компанија развија и производи мехатроничке системе за аутомобилска врата и седишта као и електричне моторе и електронику, између осталог, за системе управљача, кочнице, мењаче и хлађење мотора.

Око 26.000 радника на 64 локације у 24 земље, остварује промет од 6,2 милијарде евра, а свако друго возило у свету, како наводе, садржи бар један Бросе производ.

Извор: Танјуг/Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ