Регион

ХАОС НА НА ТУРСКО-ГРЧКОЈ ГРАНИЦИ! Турци напали грчку војску!

Више од 10.000 миграната покушава из Турске да пређе у Грчку на путу ка Европи. Синоћ су избили нереди, а ситуација је и јутрос напета!

Извештач РТС-а за грчко-турске границе јавља да је око 50 канистера сузавца долетело из Турске ка делу границе где се налазе грчки специјалци и војници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након јучерашњег целодневног хаоса, баченог сузавца и испаљених ћорака, јутро на прелазу Кастањес почело је мирно, а онда су кренули нереди. Током јутра спорадично су се чули ћорци, што је начин грчких власти да растерају мигранте који покушавају да ступе на територију Европске уније.

Не зна се са сигурношћу колико се људи налази у пограничном простору две земље и у граду Једрене, с обзиром на то да турска војска и полиција не дозвољавају новинарима да тамо приђу.

Према последњим информацијама грчких власти, до сада је ухапшено 268 особа, а спречено је 39.000 илегалних прелазака границе.

Европска унија упутила је позив мигрантима да престану са покушајима да пређу у Грчку, а европски министри саопштили су да Турска мора да престане да лаже мигранте да су им врата Европе отворена. Две земље имају хладни конфликт око миграната, који отопљава када званична Анкара успе да од ЕУ издејствује нека средства и помоћ.

 

Извор: Информер.рс/ РТС

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ