Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: У центру Београда бачен опасан отров!

Становнике престонице је током јучерашњег дана узнемирила вест да је неко бацио отров на Калемегдану и у околним улицама, а како сазнаје „Блиц“ осам паса је угинуло од последица тровања.

– Четворо је угинуло током ноћи и исто толико њих јуче преподне. То су све власнички пси. Шетали смо по Калемегдану када смо сазнали шта се дешава. Отров не може лако да се уочи јер је у виду праха, а посипали су га и око дечијих игралишта – каже за „Блиц“ видно узнемирена читатељка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо полиција је одмах изашла на лице места и ради на расветљавању овог случаја.

Своју забринутост исказали су и корисници друштвених мрежа, који најстроже осуђују овакве поступке.

Ова корисница Твитера се запитала „како некоме падне на памет да узме отров и баци га на улицу.“

„На Калемегдану неко поставља отров за псе. До сада је угинуло више паса. Случај је пријављен полицији. Још увек се не зна који је отров у питању. Пазите и пријавите полицији уколико видите неку сумњиву супстанцу“, овај корисник друштвене мреже Твитер упозорио је суграђане.

Како су поједини „твитераши“ објавили, отрова има и на Дорћолу, у околним улицама.

У прилог овој ситуацији не иде киша која је падала у престоници током протеклих дана те је могло да дође и до „ширења“ токсина.

Информације о тровању паса које су се брзо прошириле потврдио је јуче и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

„Јавност треба да буде упозната са свим детаљима овог гнусног чина. Убити или повредити животињу је исто што и убити човека. Зато онај или они који су ово убиство паса починили морају да одговарају“, поручио је Весић на свом Фејсбук налогу.

Подсећамо, у фебруару је у Београду одржан протест „Борба за Џекија“ који је управо био организован са циљем да се укаже на проблем и заустави тровање и малтретирање животиња.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ