Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ! Приштина је окренула леђа Трампу! Ево о чему се ради!

– Приштинска Влада је окренула леђа Трампу, а своје упориште траже у две велике европске државе. Доналд Трамп добро зна о којим земљама је реч.

– Ми ћемо да сачекамо да Приштина укине таксе, и нећемо им рећи хвала, него ћемо им рећи колико су нам штете нанели. Ја мислим да и то је оно што сам могао да осетим кроз разговоре. Имаћемо тешке разговоре, идем у Берлин, али наша позиција је јасна и чврста, имамо довољно аргумената да је штитимо са лакоћом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је потпуно сагласан са изјавом Аљбина Куртија да ништа донесено под притиском не вреди, али подсећа косовског премијера да још мање вреди све што је резултат директне силе, као што је било у случају отимања Косова Србији агресијом НАТО.

Курти је у тексту за Франкфуртер алгемајне цајтунг рекао да потпис испод нечега или сагласност на нешто што је добијено претњама или присилом не може да важи и нема валидност, легитимност, а Вучић додаје:

„Једино у томе се слажем са Куртијем“.

Он је рекао да ће ту изјаву Куретија да понавља свуда, јер, како је објаснио, она подразумева да исто тако, још мање, вреди све што је добијено силом:

„Курти мора да води рачуна да све што је силом постигнуто, и агресијом против Србије, страшном агресијом 19 земаља против Србије, што је више од претње и директно је присила, мора да има још јаснији отклон, него према нечијим изјавама и нечему што не представља присилу…“, рекао је председник Вучић.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ