Србија

МИНИСТАР ВУЛИН ОТКРИО СВЕ: Пред председника Вучића су изнели папир и рекли да је крај!

Министар одбране и председник Покрета социјалиста (ПС) Александар Вулин изјавио је данас да од 2012. године слуша лажи како је председник Србије Александар Вучић договорио чланство тзв. Косова у УН, истакао да је он имао пуно прилика да попусти пред силом и допусти чланство Косова у УН, а да ни једном није попустио.

Како је саопштено из ПС-а, Вулин је навео да је у Бриселу 2012. године понуђен папир који је Србија требало да потпише и омогући чланство тзв. Косова у УН, али да је одлуком Александра Вучића, упркос већини у делегацији и покушајима уцењивања од стране ЕУ, те претњама да је то његов политички крај, папир одбијен и тзв. Косово није чланица УН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вучић је имао пуно прилика да попусти пред силом и допусти чланство Косова у УН, и ни једном није попустио, а сваки пут је платио велику личну и политичку цену“, навео је Вулин у писаној изјави поводом тврдњи председника Народне странке Вука Јеремића да свеобухватни споразум Београда и Приштине о нормализацији односа подразумева Косово у УН у пуном капацитету, као што су све друге земље чланице те организације.

Вулин додаје да Јеремић, зато, није пропустио ни једну прилику да се „препоручи западу варајући Русију, а продајући Србију, доводећи Еулекс (на Косово) и правећи границу међу Србима“.

Каже да је Србија, када је Јеремић одлучивао, постављала „глупа питања“ и добијала одговоре да је Косово независно, док је, од када Вучић одлучује, 18 земаља повукло признање тзв. Косова.

 

Извор: Тањуг/Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ