Србија

СКАНДАЛОЗНО! Црногорски премијер запретио: Ево шта је поручио Србима и Иринеју!

Премијер Црне Горе Душко Марковић реаговао је на састанку са Саветом младих ДПС Будва претњом на изјаву патријарха Иринеја који је само изразио забринутост због дешавања у тој држави након усвајања закона којим се удара на светиње СПЦ.

Иринеј је рекао да се плаши да не дође до физичких обрачуна у Црној Гори, на шта је Марковић поручио да му је боље да „не чепрка по црногорским вредностима и њиховим потенцијалима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Црна Гора је секуларна, грађанска и вишенационална држава, и сценарио да буде верска земље у њој неће проћи – рекао је он и додао да се над Црном Гором „повампирују политике крвавих деведесетих година прошлог века“.

– Закон о слободи вероисповести био је само повод да се покрене деструкција против европске и грађанске Црне Горе – рекао је Марковић. Историчар Дејан Мировић осудио је начин на који се црногорски премијер обратио поглавару СПЦ који је веома поштован у целом православном свету.

– Марковић очигледно не зна разлику између приватног разговора примереног рецимо грађевинским радницима и јавног дискурса који је уобичајен у комуникацији између премијера једне државе и патријаха СПЦ. Такође, нисам приметио да је ту врсту зештине показао када га је Трамп грубо одгурнуо на самиту НАТО. Баш напротив – навео је Мировић за наш лист. Подсетимо, говорећи о литијама на којима верни народ у Црној Гори сваког четвртка и недеље изражваја револт због скаредног закона, патријарх је рекао: – Једино се плашимо да се ту не изведу моменти и неки случајеви, где може доћи до неких физичких обрачуна и чак до проливања крви, што би била трагедија, а постоје индиције да би се тако нешто могло десити. Црногорци кажу: бранићемо животима својим наше светиње. Врло је јасна порука коју треба уважити у интересу и народа, и Црне Горе, и мира – поручио је Иринеј.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ