Спорт

СРЂАН ЂОКОВИЋ ЗАЧЕПИО УСТА ПЉУВАЧИМА: Новаче, твоји баба и деда су поносни на тебе, СРПСКИ НАРОД ЈЕ ПОНОСАН НА ТЕБЕ!

Први тенисер света Новак Ђоковић је стао у одбрану српских светиња у Црној Гори
Новак је пре неколико дана јавно подржао наш народ који недељама уназад протестује због због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести. Међутим, његова подршка није наишла на одобравање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки су га чак отворено критиковали због тога. Али, иза Новак стао је његов отац Срђан Ђоковић и поручио да је српски нород поносан на Новака.

– Новаче, твоји баба и деда су поносни на тебе. Они су били поносни на своја племена, на своју Црну Гору, на свој српски народ. Новаче, твоја мајка и отац су поносни на тебе. На твој рад, на твоје понашање, на твој однос према сваком човеку на свету без обзира ком народу припада. Новаче, твоја браћа су поносна на тебе. Новаче, твој народ српски је поносан на тебе – поручио је за Телеграф Срђан Ђоковић.

Срђан је бјаснио зашто је његов син учинио исправну ствар.

– Право сваког човека на целом свету је да се изјашњава како хоће, којем народу припада и то је право које нико никада никоме не може одузети. И онима који се изјашњавају као Црногорци нико то не оспорава нити им може одузети. Али ни нама, Србима, нико не може одузети идентитет, слободу изјашњавања, корене, цркву. Без тога народ ниједан не постоји нигде и никада. Зато пуна подршка српском народу у одбрани идентитета, цркава и порекла у братској Црној Гори – закључио је Срђан Ђоковић.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ