Србија

СКАНДАЛ ТРЕСЕ СРБИЈУ! Краду цркотине са сточног гробља, па продају месо?

На сточном гробљу поред Суботице мештани све чешће затичу непознате особе које секу месо угинулих животиња.

Наиме, како наводе очевици, возила са регистарским ознакама многих градова у Србији паркирају се испред сточне јаме на гробљу поред Сенћанског пута, најчешће у вечерњим часовима, а потом непознате особе са тестерама крећу у акцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Излазе са коритима, бутан боцама, а онда скидају бутове и носе за Нови Сад, Панчево, Кикинду, Сенту, различите су регистрације кола. Плашимо се да их фотографишемо јер не знамо ко су. Није нормално да ћутимо, јер не знамо у ком тренутку ћемо доћи у контакт са таквим месом. У питању је здравље људи“, каже једна мештанка за „Ало“

Иако су мештани пријавили ове незаконите радње из Секретаријата за инспекцијско-надзорне послове наводе да стање није алармантно.

„Примили смо једну пријаву, а патрола комуналне полиције затекла је само једну особу која је седал у аутомобилу и која је том приликом легитимисана“, наводе у Секретаријату.

Ипак, надлежни не крију да је током претходних година било неколико случајева када су појединци у џаковима носили остатке животињских лешева.

„Инспекција је то потврдила, а након последње пријаве и предложила да се сточно гробље стави под надзор, чиме би се успоствила контола и идентификација особа које улазе на гробље. До тада, једини начин је да се починиоци ухвате на делу“, казали су у инспекцији за Суботица.цом.

Др Радима Шехић из београдске Хитне помоћи наводи за „Ало“ да конзумација меса угинулих животиња може довести до озбиљних проблема.

„Јести цркотину врло је опасно. Чак и када је термички обрађено, у том месу се и даље налазе салмонеле, шигеле и огромна количина токсина. Човеку који поједе леш животиње бактерије и гљивице исцрпљују организам, због чега долази до виское температуре. Такви пацијенти се задржавају на Инфективној клиници и по неколико месеци“, каже докторка.

 

Извор: Мондо.рс/ Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ