Регион Србија

СРБИ У СТРАХУ! Хрвати открили шта спремају Србији! Ово је СРАМНО!

Бивши логораши из Хрватске планирају да до краја године поднесу најмање 5.000 тужби против Србије због „неоснованог лишавања слободе и непоштовања Женевске конвенције о поступању са ратним затвореницима“!?

Они ће од наше државе тражити обештецење у укупном износу од најмање 225 милиона евра, а у томе ће им помоћи Влада Хрватске, чији се министар правде Дражен Бошњаковић обавезао да ће формирати комисију за стручну и финансијску помоћ бившим логорашима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Хрватског друштва логораша српских логора Данијела Рехака каже да борба око 7.600 бивиших заточеника српских логора траје јако дуго.

– Желимо да искористимо сва правна средства пре него што ако буде потребно, правду затражимо на суду у Стразбуру. У тужбама које ћемо поднети нма ничег спорног јер смо сви били заточени у логорина на територији Србије, које су обезбеђивали припадници полиције и бивше ЈНА. Уз све то, пописао нас је и Међународни црвени крст – рекла је Рехакова.

Бивши логораши кажу да ће за један дан у логору тражити 135 евра, а рачуница је изведена према табели коју користе осигуравајуће друштва. Тако би , наводе они као пример, један логораш за 271 дан мога да тражи обештећење од 45.000 евра. Када се то помножи са 5.000 тужби, колико је најављено, долазимо до износа од фантастичних 225 милиона евра!

 

Извор: Srbijadanas.com/ Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ