Свет

СТРАВИЧНО! Ердоган прети: Сравнићу их са земљом! СВЕТ У СТРАХУ!

Анкара би могла да предузме једностране акције у сиријском региону Идлиб уколико споразуми са Русијом не буду спроведени, рекао је данас у Истанбулу председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Задржавамо право да очистимо ту локацију на свој начин у случају да се обећање које нам је дато о локацији у оквиру операције Пролећни штит (у Идлибу) не чува – рекао је Ердоган, пренео је ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Постигли смо договор (са Русијом) да решимо кризу у Идлибу без даљег крвопролића. Уколико не, ићи ћемо даље стазом коју смо сами себи зацртали – рекао је Ердоган за канал НТВ.

Поред тога, Ердоган је рекао да је било најмање 59 турских војника убијено у том сиријском региону током протеклог месеца.

Председник Турске је казао да ће се сутра састати са званичницима Европске уније како би разговарали о питањима миграната, пренео је Ројтерс.

Ердоган је рекао да Турска није добила подршку коју очекује од међународне заједнице када је реч о избеглицама, али да се нада другачијим резултатима после сутрашњих разговора.

И Европски савет је саопштио да ће турски председник посетити сутра Брисел како би разговарао о питањима која се тичу ЕУ и Турске, укључујући Сирију и миграцију.

Ердоган ће се састати са председником Европског савета Шарлом Мишелом и председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен да би разговарали о „миграцији, безбедности, стабилности у региону и кризи у Сирији“, написао је на Твитеру портпарол Шарла Мишела Барен Лет.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ