Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено осам најмоћнијих градских челника

Осумњичени да су прибавили противправну имовинску корист у укупном износу од око 1.371.811 динара

Припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су једну особу због сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја и још седам особа због сумње да су извршиле исто кривично дело и фалсификовање службене исправе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сумња, М.И. је од марта 2015. године до јула 2017. године извршио злоупотребу службеног положаја на тај начин што је доносио решења о именовању осталих осумњичених за чланове Комисије за расход хране и пића у ресторану и магацину Спортског центра Бор због наводног истека рока употребе хране и лома пића, иако су осумњичени знали да се не ради о стварном, већ о фиктивном расходу, које је фактички утрошен од стране М.И. или по његовом овлашћењу.

На тај начин М. И. је, како се сумња, себи и другима прибавио противправну имовинску корист у укупном износу од око 1.371.811 динара, а на штету Спортског центра Бор.

Ухапшеном М. И. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву, док су остали осумњичени, уз кривичну пријаву, приведени тужилаштву.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ