Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО ОНО ШТО НИКО НИЈЕ ЗНАО: Хтео сам из коже да искочим, причињена је велика ШТЕТА!

Председник Александар Вучић данас је у посети фабрици наменске индустрије Крушик у Ваљеву, која производи најсавременије наоружање, са министром одбране Александром Вулином, начелником Генералштаба Војске Србије Миланом Мојсиловићем, начелником БИА Братиславом Гашићем, као и министром финансија Синишом Малим. Испред фабрике председника су дочекали радници Крушика, којима ће се обратити, након што се састао са руководством и обишао нове погоне

Српског председника је испред фабрике „Крушик“ сачекао велики број радника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Неколико дана и недеља бавили смо се Крушиком, али и комплетном одбрамбеном индустријом Србије. Сазвали смо све фабрике у Београд на састанак, рачунајући да негде око 11.500 хиљада запослених зависи од наших одлука, ал ии од тога како и на који начин ћемо управљати нашим ресурсима у будућности – рекао је Вучић.

Како каже, у будућности ћемо више морати да се посветимо ракетним програмима, јер, како каже, доносе више новина и више новца.

– Захваљујући недвољној способности различих руководстава, али и рушења Крушика у међународној јавности, па тако данас Крушик није у сјајној ситуацији – рекао је Вучић, додајући да је дошао да види како и на који начин да помогне.

Вучић је рекао да ће бити неопходне озбиљне реформе како у Крушику, тако и у још неким фабрикама.

– Позваћи председнике синдиката да додатно разговарамо. Србија је спремна да уложи велики новац како би могли да опстанете и сачувате свој посао, али он мора одговорно да се троши – рекао је Вучић.

Председник је рекао да радници неће имати проблема са платама и послом, и замолио да помогну својој држави која је власник оваквих предузећа и да одговорном понашањем потврде шансу да опстану на тржишту.

– Не може да пада са неба. Новац морате ви да зарадите, а ми ћемо да помогнемо да будете у прилици да га зарадите – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће морати да се направи и реорганизација посла, како би се предузеће окренуло профитабилним програмима.

– Наш циљ је да зарађујемо новац. Овде сам данас, немам страх од одговорности, доносио сам најтеже одлуке у тешким тренуцима, и хоћу у лице да вам кажем какво је стање у вашем предузећу – рекао је Вучић.

– 3.100 људи који овде раде издржавају своје породице, плате су им 63.000 динара, што није у складу са приходима од Крушика, али знам да Ваљево без Крушика није Ваљево и знам да би сви отишли трбухом за крухом у свет. Зато ћемо наставити са великим улагањем у Крушик и Ваљево – рекао је Вучић.

Вучић је замолио раднике за помоћ, одговорност и озбиљност.

– Знате да су проблеми структурни, и да не бих јавно говорио о чему се све ради. Немам проблем са тим, све можемо да издржимо са довољно уговра, али зато морамо да видимо како производњу да преоријентишемо – рекао је Вучић и додао да ће Војска Србије куповати производе из Крушика.

Војска уплатити 10 милиона евра за нови уговор
Истакао је да ће војска уплатити 10 милиона евра за нови уговор.

– Имате добру будућност, али само уколико будете вредно и одговорно радили и ако будете разумели државу, да није ћуп из које може само да се извлачи. Морамо да постижемо одговорне резултате – рекао је Вучић.

Како каже, у том случају сви ће имати сигурну будућност.

Ако немате своју одбрамбену индустрију увек зависите од неког другога. Живимо на таквом месту да је важно да знамо да земљу можемо у сваком тренутку да бранимо. Нећемо се предати, али без вас то нећемо моћи да урадимо, рекао је Вучић.

Председник је замолио раднике да раде још више и марљивије, и обећао да ће држава дати све од себе како би Крушик имао пуну упосленост још пре краја ове године.

Председник је рекао да су људи забринути за своју будућност, и истакао да не жели ову ситуацију да претвара у политичку позорницу, већ да отворено говори о томе.

– Крушик је срце система одбрамбене индустрије Србије и срце Ваљева и овог дела Србије. Разговарао сам и са пословодством, убрзано ћемо решавати ствари уколико се сви буду понашали одговорно и довољно озбиљно – рекао је Вучић.

Сасвим је занимљиво да је ово први Вучићев сусрет са готово 3.000 радника Крушика након вишемесечне исфабриковане афере у вези са пословањем ове фабрике од стране дела опозиције предвођеног Ђиласовим Савезом за Србију.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ