Србија

ВУЧИЋ: Спреман сам да издам наређење, наша ВОЈСКА ЋЕ РЕАГОВАТИ!

Председник Србије Александар Вучић гостовао је вечерас у емисији „На крају дана с Ђуком“, аутора и водитеља Владимира Ђукановића

Вучић је на самом почетку причао о коронавирусу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наше је да покажемо озбиљност, да то третирамо на озбиљан начин. Шта год да кажете или шта год да предузмете бићете криви. Бижете криви што се играју утакмице, што се иде у биоскопе. С друге стране ако то забраните, биће зашто сте забранили – рекао је председник Србије.

– СЗО каже да смо спремни. Када доведете стручне људе они их назову дворским лудама. Када радим и борим се за свој народ они кажу „е ајде бежи“ – додао је он.

– Наш је посао да заштитимо људе, да ће то бити тешко биће. Број заражених ће да расте, то не можете да зауставите. Забранићемо улаз у Србију из појединих земаља. Северне Италије, Швајцарске, Ирана. Свим људима који одатле долазе, без обзира на националност, забранићемо улаз.

На питање Ђукановића да прокоментарише твитераше који су утицајни, председник Вучић је навео један пример.

– Па сада ћу вам навести један пример за то. Утицајних твитераша се плаше поједини медији. Ево рецимо да вас питам зашто главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић никада није гостовао на Првој телевизији. Ево ја ћу да вам кажем, зато што се плаше да ће их прозивати на Твитеру и да ће оплести по њима. А Информер је најтиражнији и најчитанији дневни лист – рекао је председник.

На питање о мигрантима, Вучић је рекао да неодговорни и политички покварени људи коментаришу проблем са мигрантима.

– Нема разлика за панику и људи не треба да брину. Ја сам спреман да без имало околишања издам наредбу о затварању граница ако то буде потребно. Мене више брине коронавирус – рекао је Вучић.

О продаји Комерцијалне банке!

– То је било идеално време и добро је то што је урађено. Ми имамо Поштанску штедионицу, а у Комерцијалној банци нисмо били сами. Е то су били први проблеми. Почео је сукоб, а онда су почели партијски аранжмани, али нећу да причам у које је то време било.

О Косову и Метохији!

– Ја не видим решење у овом тренутку. Компромис у овом треенутку не желе Албанци, а у Србији људи који би бжелели било какав компромис су у таквој мањини. Да бога молимо да буде статус КВО. Па кад имате замрзнут конфликт, само је питање тренутка када ће неко да га одмрзне.Важно је да ми будемо сталожени. Знају они колика је снага Србије.

О изјавама Игора Јурића!

– Ја не знам да ли је то истина, ако јесте ја молим Игора Јурића да изађе и каже, ми ћемо истог секунда да ухапсимо човека који је то радио. Ако је то истина, а верујем да господин Јурић не би излазио са тим подацима да није проверено. Није Јурић Бошко Обрадовић, Ђилас и остали.

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ