Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАЋА НАРОДУ! Повод је коронавирус, ово морате знати

​Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић састали су се данас у 11.00 сати са представницима свих здравствених и других институција које учествују у борби против корона вируса, како би се размотрило увођење нових мера, а након што је у земљи потврђено 12 случајева заразе

Након састанка, председник се обратио новинарима и рекао да у овом тренутку у Србији код 12 лица је потврђено да су заражени коронавирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Слушали смо струку, одлуке нису доносили политичари већ најстручнији људи у земљи. Схватили смо да је добро да се позовемо на струку и на најбоље лекаре у нашој земљи – рекао је Вучић.

Како каже, када погледамо у односу са развијеним земљам ау Европи, Србија добро држи ствари под контролом.

– Ми смо надзором обухватили око 71 хиљаде путника, од тога 2.234 превозних средстава је у потпуности прегледано. Под надзор је стављено 265 путника. Ангажовани су инспектори и на аеродрима. Наша државна служба одговорно ради свој посао и то је један од разлога што успевамо да епидемијску криву држимо да не експлодира – рекао је Вучић.

Вучић се захвалио лекарима и лекарском особљу које жели да помогне грађанима и који су показали колико су храбри.

– Молим људе да не иду по установама и молим људе да се понашају одговорно. Наш највећи проблем је пуна заштита здравствених радника, они ће имати и посебне стимулације, па и награде када цео овај период прође – рекао је Вучић.

Председник је рекао да је оболели из Суботице у тешком стању, јер је болестан и од других болести.

– Целу болницу смо довели у питање зато што нам није рекао да је био у Милану. Они који су били у угроженим подручјима морају то да нам кажу. Не сме корона да нам уђе у клиничке центре. То је посебно опасно код старијих људи који имају друге симптоме болести – рекао је Вучић, и додао да су предузете све неопходне мере.

 

 

Извор: Тањуг/Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ