Србија

ШОК ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА НЕДЕЉКА ТОДОРОВИЋА ДО КРАЈА АПРИЛА! Ево кад нас чека СНЕГ и у градовима! (ВИДЕО)

У Србији ће у петак у већини крајева бити сунчано и топло са максималном температуром и до 25 степени, док се за викенд очекује захлађење и пад температуре за 10 до 15 степени, каже метеоролог РХМЗ-а Недељко Тодоровић и додаје да се од понедељка поново прогнозира право пролећно време, као и да ће март и април бити натпросечно топли за ово доба године.

Тодоровић наводи да ће у петак после подне на северу земље доћи до постепеног наоблачења, пада температуре и појачаног северозападног ветра што ће условити максималну температуру од око 14 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сутра је поподне и увече понегде могућа слаба краткотрајна киша, а у већини места биће суво. За викенд ће бити претежно облачно, на северу суво, а у јужним и централним крајевима са кишом, док је у планинским пределима могућ снег“, каже Тодоровић.

Напомиње да ће температура за викенд пасти за 10 до 15 степени и да ће најхладније бити у недељу највишом дневном температуром између шест и 11 степени.

„Од понедељка се прогнозира право пролећно време, биће топло, суво и претежно сунчано, у четвртак 19.марта температура ће у неким местима достићи и до 20 степени“, навео је Тодоровић.

Према његовим речима, од 20. марта се поново очекује захлађење праћено наоблачењем и кишом, а у планинским пределима и са снегом.

„Има наговештаја да би последњих дана марта понегде у нижим пределима било и снега“, напомиње метеоролог.

Додаје да ће почетком априла поново бити натпросечно топло за то доба године, са повременим захлађењима праћеним кишом у нижим пределима.

„Очекује се да у марту и априлу температуре у већини дана буду изнад просечних вредности“, навео је Тодоровић.

Упитан за УВ зрачење, за које стручњаци тврде да не погодује новом коронавирусу, Тодоровић напомиње да је вредност тог зрачења минимална од касне јесени до почетка пролећа када је, како каже, кратак дан и има много облака, а мало сунчаних дана.

Како каже, у последње две године активност сунца је минимална, а УВ зрачење има вредност испод 10 мерних јединица.

„Са доласком пролећа и лета, вредност УВ зрачења је незнатно виша. Средином сунчевог циклуса, а то ће бити за четири-пет година, вредност УВ зрачења ће бити значајно виша него сада. То свакако има утицај на сав живи свет, укључујући човека и вирусе“, навео је Тодоровић.

Извор: Танјуг/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ