Србија

Због ученика из Ирига, цела ШКОЛА ДЕЗИНФИКОВАНА

Све просторије Средње стручне школе „Борислав Михајловић Михиз“ у Иригу су дезинфиковане, због индиција да један од ученика има симптоме заразе корона вирусом.

Заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић каже за РТС да је ученик био на такмичењу у Пули у Хрватској, након чега је осетио симптоме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После овог сазнања, родитељи ученика долазили су по децу и одводили их из школе, док су остали ученици сами напуштали наставу.

Незванично сазнајемо да је ученик тестиран на институту Торлак у Београду.

У покрајинском секретаријату за образовање је речено да још нема званичне потврде да је ученик оболео.

– Јутрос рано смо добили информације од директорке школе да постоје индиције да је један ученик који је био на школском такмичењу у Пули у суседној Хрватској има симптоме корона вируса. За сада још нисмо добили званичне податке, нити је од званичних органа потврђено да ли је ученик заражен или не – рекао је заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић.

Он истиче да су предузете све опсежне мере по препоруци струке и науке, а у школи у Иригу „Борислав Михајловић Михиз“ извршена је дезинфекција комплетних просторија.

– У договору са директорком ујутро на првом часу разредне старешине и професори билогогије едукују додатно ученике како и на који начин да користе тоалете, да се избаце пешкири, да се убаце убруси, да се врши дезинфекција заједно са помоћним особљем. Тако да ћемо пратити и даље ситуацију – навео је Ковачевић за РТС.

У Србији је до јутрос забележено 19 случајева заразе корона вирусом.

Извор: Блиц

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ