Свет

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Америка укинула финансијску помоћ Косову

Агенција америчке владе „Миленијум Челенџ Корпорејшн“ (МЦ Ц) саопштила је да ће обуставити програме економског развоја на Косову док Приштина не укине таксе на робу из централне Србије.

„Позиција Сједињених Америчких Држава по питању косовских такси на робу из Србије је јасна. Укидање тих такси ће побољшати косовску привреду и помоћи да се смањи сиромаштво кроз економски раст“, наводи се у саопштењу ове америчке агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све док се не реши питање косовских такси, МЦ Ц истиче да ће паузирати примену почетка свог програма и развој предложеног компактног програма на Косову.

„Одлука да се настави са програмима МЦ Ц заснива се на акцијама косовске владе“, наводи се у саопштењу америчке агенције.“МЦ Ц се нада да ће косовска влада изабрати да реши брзо ово питање такси како би се наставило са програмима МЦ Ц. Чим се донесе одлука о томе, МЦ Ц ће наставити са радом“, наводи се у саопштењу.

У борду који чини девет директора МЦ Ц налазе се државни секретар Мајк Помпео, као председавајући, министар финансија Стивен Минучин, као и извршни директор Шон Кернкрос.Приштински медији објавили су раније да ће САД обуставити 200 милиона евра вредне инвестиције, што је први ударац влади Аљбина Куртија због одбијања да укине таксе на производе из БиХ и централне Србије.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ