Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ! Сви грађани Србије морају да знају ово!

Премијерка Србије Ана Брнабић обраћа се уживо на конференцији из Владе Србије поводом најновијих мера против коронавируса

Брнабић је нагласила да је после састанка са стручњацима разговарала и са председником Србије Александром Вучићем и да су донешене две одлуке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Договорили смо да ће утакмице Суперлиге бити игране без публике. То је у овој ситуацији најбоље решење. Са друге стране, сматрамо, у разговору и консултацијама са стручњацима, за децу није најбоље да не иду у школе, уколико се став стручњака промени, ми ћемо и одлуку променити – нагласила је Брнабић.

То је нама изузетно осетљива тема и разговрала са председником Србије Александром Вучић данас око пола 11, имали смо још један састанак пошто је то изузетно осетљива тема – рекла је Брнабић у обраћању грађанима у Влади Србије.

Каже да је Вучић инсистирао да се још једном размотри то питање, али да је она изнела став да то не би требало да се уради пошто је став струке по том јединствен.

– Став струке је да апсолутно никаквог стручног оправдања и никакве стручне основе да у овом тренутку затварамо школе, вртић и факултете, већ да би то било контрапродуктивно – рекла је Брабић.

– У овом тренутку ми имамо мирну ситуацију. Имамо епидемију, али је под контролом. Нема потребе да деца седе код куће. Јасан ми је страх и забринутост родитеља, не спавам због тога, најлакше је донети одлуку о прекиду рада школа. Испред струке, обећавам вам да ћемо без трунке размишљања одмах ову одлуку донети кад буде потребе. Понављам, по искуству наших колега из Кине који су нам данас на видео конференцији пренели, деца не преносе вирус. Превремено доношење одлука о затварању школа је грешка. Испред струке, обећавам, да ћемо правовремено реаговати ако буде потребе – нагласио је доктор Кон.

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ