Србија

ПРВА ИСПОВЕСТ СРБИНА ЗАРАЖЕНОГ КОРОНОМ! Фризер открио какви су СИМПТОМИ! Не знам ко ме заразио!

Фото: Pixabay.com

Одмах сам рекао да се салон затвори, да раднице буду у изолацији и да се тестирају на корону. Не знам ко је могао да ме зарази, рекао је младић смештен у КЦ Војводине

Сада је најважније да будем добро, а хвала Богу, лекари кажу да нисам угрожен. Такође, важно је да неко ко је био у контакту са мном не буде заражен, рекао је ексклузивно за Курир фризер који је заражен коронавирусом и који живи у околини Новог Сада, а у том граду има салон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не зна где се заразио

Иначе, 24 заражених је у Србији, а јуче је регистровано пет нових случајева, од којих је четворо у кућној изолацији.

Младић не зна како је добио ковид-19.

– Где сам и како покупио коронавирус – не знам. Последњи пут у иностранству сам био у Бечу, али још 26. јануара, али нема шансе да се то тада десило. У то време тамо није ни било вируса, мислим да сам се овде негде разболео – рекао је у телефонском разговору за Курир овај младић из постеље са Инфективне клинике Клиничког центра Војводине у Новом Саду.

КОРОНА НИЈЕ ОПАСНА: Има симптоме, али није нимало узгрожен

Он је да је у болници од уторка, када се посумњало да има коронавирус.

– Наравно, одмах сам рекао да се салон затвори, да раднице буду у изолацији и да се тестирају на корону. Не знам ко је могао да ме зарази, али то сада није ни битно. Важно је да будем добро и да не буде још неко заражен. Иначе, имам све симптоме на које је грађанство упозоравано свих ових дана, али хвала богу, како кажу лекари, нисам угрожен – испричао нам је оболели Новосађанин.

Клинички центар Војводине саопштио је јуче да се на Клиници за инфективне болести лече четири пацијента код којих је потврђено да су оболели од коронавируса, а један је у тешком општем стању.

У саопштењу се наводи да је први пацијент, који примљен у суботу, 7. марта, у стабилном стању, у току је стални мониторинг његовог здравственог стања и предузимају се све неопходне мере лечења, док је други пацијент, који је транспортован из Опште болнице Кикинда у току ноћи 10. на 11. март, и даље у тешком општем стању, хемодинамски стабилан и налази се на механичкој вентилацији уз интензиван 24-часовни мониторинг.

– Остала два пацијента код којих је 11. марта дијагностикован коронавирус су доброг општег стања и под сталним су лекарским надзором – наводи се у саопштењу КЦ Војводине и додаје да ће благовремено достављати информације о евентуално насталим променама везаним за корону.

На Инфективној

ЗАРАЖЕН И СРБИН КОЈИ РАДИ ЗА КИНЕЗЕ

Србин који је ангажован у једној кинеској фирми у Србији позитиван је на корону, сазнаје Курир. Он је из Чачка пребачен у Београд, а био је у конткту с кинеским радницима који раде на аутопуту у Паковраћу.

ДОБРО ЈЕ ДОБИО СИМПТОМЕ НАКОН ПУТА У ХРВАТСКУ Дечак у Иригу негативан

Један од ученика средње стручне школе „Борислав Михајловић Михиз“ у Иригу имао је симптоме заразе, због чега су јуче све просторије у школи дезинфиковане. Родитељи ученика јуче су, након овог сазнања, долазили по децу и одводили их из школе, док су остали ученици сами напуштали наставу. Ученик је осетио након такмичења у Пули у Хрватској.

Министар Златибор Лончар потврдио је синоћ да је дечак негативан.

А у ОШ Јован Поповић у Новом Саду јуче је четворо ученика смештено у изолацију због испитивања да ли су позитивни на корону, потврдила је управа школе.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ