Свет

РУСИ ШАЉУ РАТНЕ БРОДОВЕ: Москва очекује напад на Северни ток 2? (ВИДЕО)

До овог закључка дошло се проучавањем података са навигацијских портала и порука руског Министарства одбране.

Према сазнањима, руски брод за полагање цеви Академик Черскиј, који је способан да заврши гасовод Северни ток 2, проћи ће кроз Индијски океан до Средоземног мора у пратњи руских ратних бродова

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До овог закључка дошло се проучавањем података са навигацијских портала и порука руског Министарства одбране.

Како се извештава, Академик Черскиј је променио курс из Шри Ланке у Суецки канал, али се на острву задржао неколико дана, након чега је искључио пренос података.

Према подацима навигационих портала, брод за полагање цеви се приближио Шри Ланки 3. марта, након чега је променио руту до Суецог канала.

Међутим, брод се задржао на острву још три дана, а 6. марта је једноставно искључио аутоматски систем идентификације (АИС).

Дана 4. марта патролни брод Балтичке флоте Јарослав Мудри стигао је на Шри Ланку, који је 6. марта, након што је напунио залихе, отпловио натраг до Аденског залива на „против-пиратску“ смену.

Штавише, истовремено са патролним бродом испловио је и брод за полагање цеви који је, под заштитом руског ратног брода, могао безбедно да прође у Црвено море и Суецки канал.

Напомиње се да током проласка кроз Аденски залив бродови традиционално искључују АИС како не би „светлели“ на пиратским радарима.

У међувремену су стигле информације да је након Академика Черскија на Шри Ланку стигао велики противподморнички брод Пацифичке флоте Адмирал Виноградов, који је, незванично, чувао брод на путу од Нахотке до Шри Ланке.

Претпоставља се да ће, након што брод Академик Черскиј прође Суецки канал, ратни брод из сталне групе Руске морнарице на Средоземљу преузети његову пратњу. Наводно брод креће у Санкт Петербург са позивом у Калињинград.

Раније је објављено да је брод Академик Черскиј једини руски брод који је способан да доврши гасовод Северни ток 2 без укључивања страних компанија.

Из незваничних извора се сазнаје шокантна вест да Руси уствари не очекују напад пирата него напад непознатог порекла како би се уништио једини брод који може да заврши гигантски немачко-руски пројекат „Северни ток 2“.

После америчких санкција сви извођачи радова на овом гасоводу су се повукли и овај брод је једина нада да се пројекат заврши.

Такође, оно што сви крију је и да овај брод штите и руске ратне подморнице.

Верује се да би у случају напада на овај руски брод букнуо светски рат, јер његово уништење Русија неће дозволити. Са друге стране постоји уверење да одређени кругови на Западу баш циљају на овај брод како би започели светски рат.

Извор: srbijadanas.com/Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ