Србија

СРБИЈОМ ТУТЊИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ НЕВРЕМЕ: Ветар носи све пред собом, а за викенд стиже…

Од понедељка се прогнозира право пролећно и сунчано време, са могућим хладнијим јутрима и неколико наредних дана.

Током данашњег дана у већини крајева било је сунчано и топло време, али су се временске прилике промениле већ са заласком сунца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, након сунчаног дана у појединим деловима Србије дошло је до погоршања временских прилика и до олујних ветрова. Дошло је до наглог пада температуре и дувао је северозападни ветар.

Снажни удари ветра осетили су се у Војводини, а олуја је снажно погодила Панчево. У Београду је такође почео да дува јак ветар, који је непријатно изненадио грађане. Олуја и повећана облачност се очекује првенствено у свим северним деловима, а онда облачност прелази на западне делове Србије.

Током вечери и ноћи очекују се веће падавине, праћене олујним ветром. За викенд ће бити осетно хладније у већем делу Србије, а у планинским деловима падаће снег.

Очекује се захлађење и пад температуре за 10 до 15 степени за викенд, каже метеоролог РХМЗ-а Недељко Тодоровић и додаје да се од понедељка поново прогнозира право пролећно време, као и да ће март и април бити натпросечно топли за ово доба године.

Метеоролог Ђорђе Ђурић подсећа да је јуче у Београду измерено 24 степена, у Ваљеву 26, а у Лозници 25 степени Целзијуса, као и да је то натпросечно топло време за ово доба године.

-За викенд ће бити претежно облачно, на северу суво, а у јужним и централним крајевима са кишом, док је у планинским пределима могућ снег. У суботу нас очекује од 10 до 15 степени, а у недељу 5 до 11, која ће уједно бити и најхладнији дан – предвиђа Ђорђе Ђурић.

Од понедељка се прогнозира право пролећно и сунчано време, са могућим хладнијим јутрима и неколико наредних дана. У уторак и среду се у нижим пределима Србије очекује појава мраза, али ће дани бити топли са температуром између 14 до 19 степени. Четвртак 19. марта температура ће у неким местима достићи и до 20 степени.

Према речима меторолога Тодоровића од 20. марта се поново очекује захлађење праћено наоблачењем и кишом, а у планинским пределима и са снегом.

– Има наговештаја да би последњих дана марта понегде у нижим пределима било и снега – напомиње метеоролог.

Додаје да ће почетком априла поново бити натпросечно топло за то доба године, са повременим захлађењима праћеним кишом у нижим пределима.

– Очекује се да у марту и априлу температуре у већини дана буду изнад просечних вредности – навео је Тодоровић.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ