Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Вучић се обратио грађанима: Не искључујем могућност увођења ванредног стања!

У Председништву Србије завршен је састанак Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица болести коју изазива ЦОВИД-19 по привреду, а састанком је председавао Александар Вучић

На новинарско питање да ли ће бити уведено ванредно стање у Србији председник је одговорио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ванредно стање подразумева најтеже могуће мере. Нисмо ни увели мораторијум на одласке у школе зато што смо паметни. Не можете да терате људе у изолацију зато што су то најтеже мере. То је потребно држати до послењег, а првог неопходног тренутка. Али, деца нису угрожена, то је 0,000001 ризик. Данас ћемо као и Немци позвати пензионисане лекаре да нам помогну. Кључно је да здравствене установе могу да издржа. Ово је све још мало са обзиром каква нам криза долази. Морамо бити спремни за нешто много теже, и колико год можемо обезбедићемо све.

– Не искључујем могућност ванредног стања, али постоји процедура за то. Али, онда знате шта то значи. Онда нема више кафићи, барови, ресторани, позоришта, биоскопи… него војска на улице.

Председник је поново замолио старије грађане да не излазе на улицу.

– Ми морамо да будемо спремни на нешто много теже.То људи морају да знају, ионако су сви у паници и у страху. И ја сам мало болестан због кардиоваскуларних проблема, а и моји су родитељи су угрожена група. али ево и ја ћу да помогнем старијима, носићу им намирнице, обилазићу 2-3 пензионера дневно за пример, али то треба да раде ови млађи, који имају 20-25 година – истакао је председник.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ