Свет

НАСТАО ХАОС! Нападнута америчка војска! Вашингтон побеснео!

Званични Вашингтон је упозорио да неће толерисати убијање Американаца.

Војна база Таџи, северно од Багдада, у којој су стационирани војници САД и њихових савезника, поново је била мета баражног ракетног напада, саопштено је из ирачких безбеднсних структура. Овај напад се догодио само неколико дана после сличног ракетног удара на ту базу у којем су настрадала тројица војника, два америчка и један британски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још није познато да ли је у овом нападу било жртава, рекао је анонимни избор дописнику АП.

Војни званичници су саопоштили да је више од 10 ракетних пројектила експлодирало у кругу војне базе, неколико је погодило штаб док су остале пале на писту коју користе ирачке снаге.

Сматра се да је овај напад необичан јер је изведен по дану, док су претходни ракетни удари на америчке снаге извођени искључиво ноћу.

Прошлонедељно ракетирање базе Таџи изазвало је јучерашњу одмазду америчке авијације и селективне ударе на складишта оружја и муниције проиранске милиције Катаиб Хезболах која се сматра одговорном за ракетне нападе.

Међутим, ирачки војни званичници саопштили су да су у америчким ваздушним ударима страдала петорица припадника безбедносних снага и један цивил.

Проиранске шиитске оружане групе најавиле су одмазду за јучерашње америчке ваздушне ударе.

Званични Вашингтон је упозорио да неће толерисати убијање Американаца и да ће прелазак те „црвене линије“ изазвати нов талас насиља.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ