Србија

ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ! Ово морају да знају сви грађани Србије!

Председник Србије Александар Вучић управо се огласио на друштвеној мрежи Твитер

Он је поводом лажног монтираног снимка на интернету поставио твит где је упозорио да је ширење лажних вести јако опасно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Како се на друштвеним мрежама појавио монтирани снимак подсећам да је ширење лажних вести једнако опасно као и ситуација у којој се цео свет налази суочен са #ЦОВИД19 – написао је Вучић.

Подсетимо, Влада Србије на предлог стручних лица првенствено лекара донела је превентивне мере и реаговала озбиљно и одговорно како би се спречило даље ширење вируса.

МЕРЕ КОЈЕ СУ ДОНЕЛИ НАЈВЕЋИ МЕДИЦИНСКИ СТРУЧЊАЦИ

забрана скупова у затвореним објектима
утакмице ће се играти без публике, само фудбалске са публиком
појачане мере контроле на граничним прелазима, а неки ће се и затворити
контрола објеката поред ауто-путева
око Ускрса ће се разматрати о обустави наставе
смањење туристичких долазака из заражених подручја
Места за панику нема и све мере су предузете како би се спречило ширење вируса! Уколико сумњате да имате корона вирус за ближе информације можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“ (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите.

Подсетимо, у Србији је до 8 часова 13. марта 2020. године регистрован укупно 31 потврђен случај ЦОВИД 19. До 8 часова 13. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 214 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. Од последњег извештаја до 8 часова, 13.03.2020. године тестирани су узорци 29 особа од којих је 7 позитивних и 22 негативна на нови корона вирус.

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ