Србија

ВУЧИЋ ПОБЕСНЕО: Неко ће одговарати, нећете проћи некажњено!

Нећу више да одговарам политичким противницима ни реч, ни у страначком смислу, нити као председник државе, све док не победимо ову пошаст, корона вирус у Србији, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

„Сачекаћу да се све заврши, а онда ћемо да изравнамо политичке рачуне“, рекао је Вучић

„Пустите политику, нека се они баве сами са собом, нека говоре шта хоће. Само немој да се мешају у корона вирус и питање опстанка државе и нације“, поручио је председник.

„Неко ће одговарати! Зар стварно мислите да ћу допустити да прођете некажњено?! Сви они који су дизали панику и који су прогласили човека мртвим, ширили неситине и лажи ће одговарати“, рекао је председник Вучић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће бити кажњени сви који нису поштовали одлуке државе у актуелној ситуацији са корона вирусом, јер је држава та која доноси одлуке, које се морају поштовати.

Вучић је, говорећи о распуштању ученика у појединим школама без дозволе Министартва просвете, рекао да је држава та која у посебно тешким условима доноси одлуке, а не на основу онога шта неко напише на друштвеним мрежама, или шта каже опозиција.

„Што се тиче одлука које су донете или нису донете… Ја размишљам о свему сваких 15 минута , сваких сат времена. Само што кад доносим одлуке доносим стратешке одлуке, а не на основу оног што ми је рекла тетка, стрина, мама, или што је на интернету прочитао неки несрећник из опозиције“, рекао еј Вучић.

Држава ће донети одговарајуће одлуке и када их буде донела, оне ће да се поштују, а сви они који их нису поштовали биће кажњени. Да ли у то спада или не спада министар Шарчевић и то ко ће сад да установљава то ћемо сад да видимо. Саако ко је кршио одлуке, биће кажњен. Одлуке државе има да се поштују“, рекао је Вучић.

У овој земљи држава у посебно тешким условима одређује правила и зна се како ће та правила да се поштују, рекао је Вучић:

„А не свако ко помисли да је држава и свако ко помисли да је много паметан зато што је много уплашен. Ја страх разумем, али постоји струка, лекари, надлежни државни органи који ће да кажу како ће свако да се понаша“

Што се тиче школа, рекао је, не зна каква је одлука донета.

Он о томе има свој став, али ни то није определујуће, већ процена шта је најбоље за нашу децу и шта је најбоље за наше старе“, рекао је Вучић.

Није то питање само деце, него је питање и наших старих, каже Вучић.

Чак и пуштање у школу и непуштање у школу је питање које се тиче старијих, који су најугроженији овде. Лепо је што смо најосетљивији на децу али овде је питање пре свега за наше родитеље и о њима моремо да бринемо, пре свега о њима“.

Коју год одлуку да држава буде доносила, донеће се на основу консензуса, рекао је Вучић.

Замолио је да се не шири паника, а као пример неистинитих вести, навео је информацију коју су медији објавили недавно да је једна особа у Иригу преминула од последица корона вируса.

„Је л“ мислите да ћу стварно да допустим да нико не одговара за то што сте прогласили човека мртвим, који је још жив. Пре пет дана сте га прогласили мртвим…“, рекао је Вучић обраћајући се новинарима и навео да је ту вест пустио и Глас Америке, као и поједини у земљи.

„Шта је у глави тих новинара који су то објавили?“, рекао је Вучић

Он је тако одговорио на питање како коментарише отпужбе опозиције у вези са корона вирусом, уз опаску да је, док су они били на власти, током епидемије вируса 2009. године умрло 137 људи и то што су тада били одржани и Сабор трубача у Гучи, Универзијада и Егзит.

Председник је истакао да све док се држава и народ боре са корона вирусом неће да говори о политичким противницима, нити о тих 137 умрлих од свињског грипа 2009. године.

„Ако имате питање за здравље људи и снабдевање народа, дајте… Хоћу да помогнемо народу и држави да опстану, хоћу да одржимо дух народа и јединство народа, пошто ово је тешка и велика броба за нас у којој морамо да победимо. Не интересују ме, шта ће да пишу“, нагласио је Вучић.

Истиче да то што су 2009. биле одржаване и велике манифестације не значи да су људи који су тада били на власти имали лошу намеру, те да нико није хтео да убије тих 137 људи.

„Пустите политику, нека се они баве сами са собом, нека говоре шта хоће. Само немој да се мешају у корона вирус и питање опстанка државе и нације. Када то заврсимо онда дођите и реците шта имате да нам кажете и ми ћемо вама, ни у страначком смислу нити као предсендк државе више на та питања нећу да одговарам. О политичким противницима, док не победимо ову пошаст, више нећу ни речц“, поручио је председник Србије.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ