loading...
Русија

ПУТИН ЗНА НЕШТО?! ЛАЗАНСКИ ОТКРИО: Цео свет је у паници, а оно што сам видео у Русији нема нигде…

Фото: Фејсбук принтскрин
loading...

Каже да су Руси организовани у борби против коронавируса и да се живот у овој земљи одвија нормално

У Русији панике нема. Нисам видео ни једног пролазника да носи маску, ресторани су пуни, кафићи раде, рекао је Лазански коментаришући актуелну тему о коронавирусу који је унео панику у већем делу света.

Цео свет је у некој врсти панике, где круже слике из Њујорка, Чикага, као и из многих европских метропола на којима се виде празни рафови по продавницама, празне улице на којима могу да се виде само људи са маскама.

И док су Америка у већи део Европе у паници, у Русији је од коронавируса заражено свега 59-оро људи

Русија је, рецимо, до 5. марта имала само четири потврђена случаја – а од тога само један у Москви, највећем европском граду након Истанбула.

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански каже да цифра од 59 није велика ако се узме у разматрање целокупан број станвника Русије који броји око четири милиона.

– У Русији панике нема. Нисам видео ни једног пролазника да носи маску, ресторани су пуни, кафићи раде. Могуће да су неке манифестације отказане, али та тема није толико заступљена у медијима као што је у овом делу Европе – рекао је Лазански за Пинк.

Каже да су Руси организовани у борби против кронавируса и да се живот у овој земљи одвија нормално.

– Мислим да су копнену границу блокирали, проверавају туристе и предузимају све мере на нивоу комплетне државе. Мере су превентивне. Нисам видео да су направили неке рестриктивне мере, али воде рачуна ко долази из Италије, западне Европе – каже Лазански додајући да су теме око злата и нафте водеће теме о којима се прича у Русији.

Лазански каже да се последице коронавируса у економском смислу осећају у целом свету, али да у Русији је то сведено на минимум.

– Финасијски крах се осећа свуда, све је повезано, па и са Русијом – каже Лазански.

Каже да је се у Руси понашају у складу са одредбама које су донели и делују превентивно.

– Евакуисали су своје држављане из других, бивших совјетских република. Русија поступа одговорно, темљено али без панике – рекао је Лазански.

Извор: Ало

Loading...
loading...
loading...