Србија

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ДР ГОЈКОВИЋА: Људи, ако нам вирус уђе у ове две установе, биће СТРАШНО!

Покрајински секретар за здравство доктор Зоран Гојковић поново је апеловао на грађане да послушају препоруку стручњака и Владе Србије и остану код куће, посебно угрожене групе, а то су суграђани старији од 65 година. По његовим речима, уколико вирус уђе у социјалне домове и геронтолошки центар, то ће бити погубно

– Људи су нам преморени већ, епидемиолози нам падају с ногу. Здравствени систем ће вам помоћи, али морате и ви да помогнете систему. Молим вас к’о Бога, останите кућама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чуо сам се више пута са председником Србије. Он је веома забринут. Данас сам цео дан био у Београду, ресторани су пуни. Ако се тако настави, предложићемо још ригорозније мере.

Кључна ствар у борби против вируса је да спречимо нагли скок заражених, а поготово старијих људи. Не може се све у року од сат времена решити. Ово је ванредна ситуација. Доктори ће вам доћи на кућне адресе, имамо довољан број волонтера, они ће вам помоћи. Маните се посета, имамо угрожене у социјалним домовима и геронтолошким центрима.

Знате ли шта значи кад вирус уђе у геронтолошки центар? Па то је покољ! Не бојте се, неће нико од коронавируса страдати у кућним условима. Тестираћемо све оне који треба да уђу у болницу да нам се не помешају заражени и они који болују од других болести.

Ако грађани не помогну здравственом систему, ми ћемо тражити још ригорозније мере. Ово није три дана, ово ће трајати три, четири недеље, можда и дуже. Не кријемо ниједан податак, али молим грађане, останите код куће – поновио је Гојковић.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ