Србија

УЖАС У СРБИЈИ! Син избо мајку на спавању: Полиција затекла језиву сцену

Комшије затечене овом вешћу

Срђан С. (38) ухапшен пошто је усред ноћи зграбио нож и избо своју мајку Радицу С. (69) по врату и глави док је лежала у свом кревету

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Срђан С. (38) ухапшен је јуче ујутру у Суботици због сумње да је покушао да убије своју мајку Радицу С. (69), учитељицу у пензији.

Крвава драма одиграла се у стану у Улици Арсенија Чарнојевића у насељу Радијалац, у ком Срђан С. живи с мајком и оцем.

– Срђан је усред ноћи дограбио нож и њиме избо Радицу, која је спавала. Пришао је њеном кревету и почео да је убада у главу и врат. Несрећна жена није ни знала шта ју је снашло! Претпоставља се да је Радичин супруг, а Срђанов отац, спречио већу трагедију – да Срђан закоље мајку на спавању – каже извор и додаје да је осумњичени мушкарац ухапшен у свом стану, док је повређена жена збринута у Општој болници у Суботици.

– Њој су живот спасли лекари из ноћне смене, који су брзо реаговали и санирали јој повреде. Она тренутно није животно угрожена – каже извор.

Дошао касно

Комшије ове породице јуче су биле затечене вешћу да је Срђан покушао да убије мајку.

– Они важе за цењену породицу. Нисмо знали да имају породичне проблеме, деловали су као обична породица, без неких већих трзавица. Чули смо да је Срђан у суботу касно увече дошао у стан од некуда и да је затекао Радицу како спава.

Никоме није јасно шта му је било у глави кад је ножем покушао да јој одузме живот. Вероватно му је нешто кврцнуло у глави – прича шокирани комшија и додаје да не зна где је Срђан боравио пре покушаја убиства.

– Да ли је био с неким друштвом или у некој кафани, не знамо… Практично из чиста мира је напао жену – каже саговорник.

Други станар вишеспратнице у Улици Арсенија Чарнојевића каже да у Срђановом понашању никад нису приметили ништа чудно, нити је био агресиван.

– Просто, тешко је поверовати. Момак није био бахат, али нас неколико знало је да има неке психичке сметње. Да ли је због тога узимао терапију или није, не знам – каже комшија.

Није радио

– Срђан је својевремено напустио факултет, а тренутно нигде не ради. Био је ћутљив, а причало се да је психички лоше. Његов отац, а Радичин супруг, који је био у стану, слабије је покретан. Она је имала разумевања за њих двојицу, бринула је о њима. Много је добра жена и баш нам је жао што јој се ово догодило. Поред свих својих проблема, она је увек налазила времена да помогне и комшијама – додаје комшија.

Осумњиченом Срђану С. одређено је полицијско задржавање до 48 сати.

– Он се сумњичи за кривично дело убиство у покушају – каже извор.

БРИНУЛА И О КОМШИЈАМА

Комшије тешко рањене учитељице Радице о њој имају само речи хвале и тврде „да је предобра жена“.

– Наша комшиница Радица је увек насмејана, ведро разговара с комшијама, ма све најлепше смо увек мислили о тој породици. Увек је прискакала и старијима да помогне, а у овој згради има баш доста нас старијих – каже жена из зграде и додаје да је Радица знала да упита комшије да ли им нешто треба кад иде у набавку или кад баца смеће, као и да је бринула о једној старијој баки у згради.

Извор: Ало.рс/Курир.рс/Н.А.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ