Свет

ЉУДИ У НЕВЕРИЦИ! Масовне гробнице у Ирану због корона вируса! Биолошки рат је у току

Иран гради толико велике гробница да су уочљиве са сателитских снимака. Ови нови сателитски снимци показују да је избијање коронавируса у Ирану можда горе него што извештавају владини извори.

У граду Ком, само 80 миља јужно од Техерана, постоји велико гробље које се налази око шест миља северно од центра града.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сателитски снимци од 21. фебруара показују да су екипе за ископавање напорно радиле. Крајем фебруара ископана су два велика рова, укупне дужине око 100 метара, толико велика да су били видљиви из свемира.

Према видео снимцина, званичним изјавама и анализама стручњака, овај пројекат ископавања није био само рутинско ширење гробља, вец́ су ове свеже гробнице ископане како би се прилагодиле готово неконтролисаној стопи смртности од пандемије коронавируса.

Слике нових гробница снимила је 1. марта Маxар Тецхнологиес, ​​приватна свемирска компанија са седиштем у Колораду.

Стручњак из компаније је рекао да су „ровови направљени веома брзо“ и да ти нови гробови означавају јасан помак од досадашњих поступака сахране у земљи када је реч о индивидуалним и породичним гробницама.

Даље, исти стручњак наводи да поседују слику велике гомиле креча одмах поред свеже ископаних парцела. Ирански здравствени званичници раније су рекли да користе креч да би сахранили оне који су умрли од вируса КОВИД-19.

То пружа доказе који поткрепљују хипотезу да су ровови направљени да би град Ком имао више простора да сахрани жртве коронавируса.

Прошле недеље појавили су се извештаји да су десетине мртвих Иранаца стављени у црне врец́е на поду мртвачнице у граду Ком, што значи да се мртвачнице широм града можда труде да пронађу простор за преминуле.

Двојица медицинских радника из Кома чак су рекли новинарима да се брину да коронавирус може у потпуности променити традиционалне исламске праксе сахрањивања, које укључују прање тела сапуном и водом пре сахрањивања, због страха да би зараза могла да се пренесе преко мртвих тела.

Уместо тога, тела се третирају кречом како коронавирус не би заразио тло.

Иран се критикује због недостатка транспарентности у погледу напредовања избијања епидемије у њиховој земљи. Многи стручњаци верују да је стварна стопа заразе и број смртних случајева много вец́и од оног што извештава иранска влада.

Тренутне информације су да има 10,075 случајева заражених коронавирусом и 429 смртних случајева. Такође је пријављено 75 нових смртних случајева у протекла 24 сата – највећи број смртних случајева које је Иран пријавио у једном дану.

Изненађујуц́е велики број садашњих и бивших владиних званичника у Ирану је такође заражен коронавирусом.

Такође, председник иранског парламента саопштио је да су 23 заступника позитивно тестирана на КОВИД-19. Земља такође ма велики број свештеника и владиних званичника који су умрли од вируса.

Транспарентност је кључна за борбу против епидемија, а тренутни режим спречава да се вести о епидемији емитују.

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ