Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! Позивам све грађане…

Председник Србије Александар Вучић се захвалио здравственим радницима на пожртвованом раду

Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас лекарима, медицинским сестрама и свим здравственим радницима што пожртвовано помажу грађанима у борби против корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Велико хвала нашим лекарима, медицинским сестрама, свим здравственим радницима што пожртвовано помажу свом народу. Позивам све грађане да покажу солидарност, озбиљност и љубав према Србији, да и ми помогнемо нашим лекарима – да имају што мање посла. #останикодкуце #Србија – написао је председник Србије Александар Вучић на свом Инстаграм налогу.

Председник Србије је додао и хаштаг #останикодкуће и тако упутио апел грађанима да не треба да бораве на јавним местима, већ да је безбедније да се што више времена проводе у својим домовима.

Због коронавируса, председник Србије, Александар Вучић, је у недељу увео ванредно стање на територији читаве наше земље. Обустављен је рад школа, вртића и факултета, организована је настава на даљину. Затворени су гранични прелази за све, осим за дипломате и грађане Србије. Од данас су затворени и шалтери јавних служби, а све у спречавању ширења заразе.

Осим тога, да би се сачувало здравље наших суграђана, старијих и хроничних болесника, важење електронских рецепата за лекове је продужено за три месеца. То практично значи да ће се електронски рецепти и терапије користити највише девет месеци, рачунајући од датума последњег прописивања лека, уместо шест, како је било до сада.

Влада Србије апелује на све грађане да одложе обавезе и остану у својим кућама да би се спречило ширење коронавируса.

За више информација можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“ (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ