Србија

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ УПУТИЛА ВАЖАН АПЕЛ ГРАЂАНИМА! Није искључена могућност да ћемо вечерас увести

Председница Владе Србије Ана Брнабић не искључује могућност да држава вечерас уведе драстичније, „најтеже“, мере за спречавање ширења коронавируса и позвала све грађане које сретну старије на улици да их испрате кући и уместо њих обаве куповину неопходних ствари.

„Уколико сретнете неку старију особу на улици, опомените их, испратите их до куће, питајте шта им треба, купите уместо њих лек или шта им треба“, изјавила је премијерка Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијерка је рекла да велики број грађана јуче није озбиљно схватио препоруке и мере владе и додала да делује да је ситуација данас боља, али да то није ни приближно довољно добро.

Могуће драстичније мере вечерас

– Јуче је деловало као да смо председник Републике, ја и цео стручни тим позвали грађане, а посебно пензионере да у што већем броју изађу на улице. Заиста је био један ефекат који никако нисам очекивала. Данас је нешто боље – рекла је Брнабић за Ново јутро ТВ Пинк и додала:

Не искључујем могућност да ћемо вечерас ипак донети одлуку за драстичније, најтеже мере, посебно за старије суграђане.“

Она је навела да ће данас поподне имати састанак са председником Александром Вучићем, састанак са политичким партијама и покретима из опозиције, као и састанак оба кризна штаба, након чега ће се обратити јавности.

Ситуација се компликује из дана у дан

Она је навела да се ситуација поводом коронавируса у Србији компликује.

– Ми имамо ситуацију која се компликује из дана у дан. Ми то и даље држимо под контролом захваљујући превентивним мерама које смо увели. Захваљујући групи епидемиолога и инфектолога које је председник Александар Вучић окупио пре првог зараженог пацијента – навела је премијерка.

Брнабић је казала да је потврђено да је 65 особа заражено вирусом и додала да је 31 особа на кућној изолацији, док су остали на болничком лечењу.

– Већина је стабилно, док су четири особе на респиратору… Ми смо ових дана имали случај да је преко 50 одсто људи у самоизолацији, а сада је 48 одсто људи на кућном лечењу – истакла је Брнабић.

Извор: Информер.рс/Пинк

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ