Србија

ВУЧИЋ: Избори се одлажу због корона вируса

Избори који је требало да буду одржани 26. априла биће одржани тек пошто се Србија буде изборила против корона вируса, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић, после састанка са представницима политичких странака, премијерком Аном Брнабић и председницом Народне скупштине Мајом Гојковић.

– Као што је Републичка изборна комисија синоћ најавила, више не теку никакве изборне радње – рекао је Вучич и истакао да више нема никаквих изборних рокова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је договор данас и ја сам захвахан свим људима који су показали жељу да учествују на изобрима. Имамо јединствен став по том питању. Избори за нас не постоје док се боримо са короном. Када се то заврши, сешћемо заједно и договорити датум избора – рекао је Вучић, на основу разговора са представницима изборних листа данас поподне.

– Ни о каквим датумима нисмо хтели да говоримо, то је једногласан став свих учесника данашњег састанка – пренео је новинарима.

Када се заврши борба са овом највећом пошасти савременог света од Другог светског рата до сада, да се онда, како каже, посветимо политици и свему другом, а до тада тако нешто не постоји.

– Ово радимо зато што је то наша обавеза, јер смо изабрани да заштитимо животе људи, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ