Србија

У ОВА ТРИ ГРАДА ЈЕ ЖАРИШТЕ КОРОНА ВИРУСА У СРБИЈИ: Најтежи случајеви долазе из…

Председник Покрајинске владе Игор Мировић каже да на територији Војводине тренутно има 12 заражених новим корона вирусом, а да је Кикинда један од најугроженијих градова на територији АП Војводина. Он је најавио појачане контроле оних који морају да буду у изолацији по решењу санитарних инспектора.

– Најтежи пацијенти на Инфетивној клиници у КЦ Војводина долазе из Кикинде – навео је Мировић за ТВ Прва и додао да су у том граду затворени сви гоститељски објекти, да ће радити само радње прехрамбене робе и апотеке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, број оболелих ће расти и Србија мора бити спремна за за сваки сценарио.

У првим борбеним линијама данас су, како је рекао, здравствени радници, санитарни инспектори, полиција, војска.

Мировић наводи да ће ове недеље у Војводини бити запослено још 10 санитарних инспектора, као и да је имао састанак са начелницима полицијских управа, јер је најважнија ствар надзор над људима који имају решење санитарних инспектора да морају да буду у изолацији.

– Полиција је добила списак људи које морају да контролишу. У досадашњим проверама око 20 одсто људи, који имају решење санитарних инспектора, није било код куће. Полиција је предузела и додатне мере – рекао је Мировић.

Он је нагалсио да ће се данас укљуцити и војска, која ће у неким ситуацијама мењати полицију. Биће појачана контрола оних који морају да буду код куће.

Београд, Кикинда и Ниш су највећа жаришта корона вируса у Србији, а нешто мање овом новом заразном болешћу погођен је Чачак, рекао је синоћ председник Србије Александар Вучић.

Он је навео и да је ова највећа пошаст од Другог светског рата па наовамо у Ниш стигла преко Лугана, у Кикинду преко Милана, одакле је стигла и у Београд.

– У Чачку је била свадба, у Нишу журка – рекао је председник Вучић и поновио да ће казне бити веома оштре за све људе који крше изолацију.

У Србији је до данас, за непуних 15 дана, вирус корона потврђен код 83 особе. Први заражени пацијент потврђен је, да подсетимо, у петак, 6. марта код И. Ђ. (43) из Бачке Тополе, који се лечи у Клиничком центру Војводине.

Важни телефони

Телефони епидемиолошке службе за све информације

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са коронавирусом: 064 8945 235

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566

Будимо одговорни према себи и према другима

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља увело је додатних 20 бројева телефона за све информације о корона вирусу.

Извор: Танјуг/Телеграф

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ