Србија

УДАРНА ВЕСТ! На Косову и Метохији уведено ванредно стање

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, који је раније данас потписао уредбу о увођењу ванредног стања, каже да очекује да ће то трајати 30 дана, са могућношћу продужења или скраћења.

Тачи је на конференцији за новинаре, након потписивања уредбе коју парламент треба да одобри двотрећинском већином, а чему се противи влада премијера Аљбина Куртија, изјавио је да би ванредно стање могло бити прекинуто и пре истека 30 дана, у зависности од ситуације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тачи је рекао да тренутном ситуацијом објективно најбоље могу да управљају сами грађани, поштовањем мера И дисциплином.

„Лекари раде сјајан посао, сјајан и узорно за регион и шире. Уобичајено је откриће да најбоље управљање ситуацијом могу постићи грађани, породице, друштво дисциплином коју показују, и тако ублажити тешка времена кроз која пролазимо“, рекао је Тачи, пренео је приштински портал Љајми.

Према Тачијевим речима Приштина је свесна да се налази у епицентру коронавируса, и да су им потребна и искуства других земаља.

Рекао је и да његова канцеларија ради на финализацији уредбе о увођењу ванредног стања која ће бити достављена парламенту.

Иначе, на косовској територији до јутрос је регистровано 19 случајева заразе корона вирусом.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ